Kager

Honningtårne – glutenfri

Disse honningkager, eller tårne som jeg kalder dem, emmer virkelig af jul. Det er en ægte juleklassiker, der gemmer på varme krydderier, appelsin og chokolade.

Her er de som små minilagkager, smurt med et lag abrikosmarmelade, smørcreme med appelsin og flødeost samt en chokoladeganache. Dét er dælme godt. De er svampet og bløde i konsistensen – bare helt perfekte.

Jeg har bagt dem som små portionskager, men de kan også laves som én stor kage, hvis du er mere til det.

En mere julet kage findes altså næppe og opskrifter får i her. Den giver 8 honning tårne, hvis du vælger at stikke dem ud, hvis ikke -så rækker kagen til 10-12 personer.

DET SKAL DU BRUGE:

  • 215 g. honning
  • 100 g. laktosefri smør
  • 150 g. brun farin
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1/3 tsk. stødt muskatnød
  • 1/3 tsk. stødt nelliker
  • 1 lille nip salt
  • 1 dl. neutral kefir
  • 1 æg
  • 175 g. rismel
  • 75 g. majsmel
  • 50 g. kartoffelmel
  • Abrikosmarmelade

Smørcreme med appelsin:

  • 100 g. blødt laktosefri smør
  • 90 g. flormelis
  • Saft fra ½ appelsin
  • Skal fra ¼ økologisk appelsin
  • 50 g. laktosefri naturel flødeost

Chokoladeganache:

  • 200 g. mørk chokolade – jeg bruger Callebaut 811 (den er både gluten- og laktosefri)
  • 200 ml. laktosefri fløde

SÅDAN GØR DU:

  1. I en gryde smeltes honning, brunfarin og smør ved lav varme, til en sammenhængende masse og køles derefter af til lillefingervarmt. 
  2. Alle de tørre ingredienser blandes sammen i en skål, og den lune honningmasse hældes heri. Rør det sammen til en glat dej, tilsæt kefir og æg og rør det godt sammen.
  3. Beklæd en springform på Ø24 cm. med bagepapir i bunden og smør kanten godt med smør og hæld honningkagedejen heri. Bag kagen ved 180 grader i 30 minutter. Åben IKKE ovnlågen imens, da kagen ellers falder sammen.
  4. Lad honningkagen køle helt af, udstil 8 mindre runde kager og del dem i midten. Smør abrikosmarmelade på den nederste del af kagerne og stil dem til side imens du laver smørcremen.

Smørcreme med appelsin: 

  1. Pisk blødt smør lyst, kom flormelissen ved og pisk det luftigt. Vend smøreosten i og smag til med appelsinsaft og skal.
  2. Kom smørcremen i en sprøjtepose og fordel det ovenpå abrikosmarmeladen, på honningkagens bund. Læg toppen på og kom dem på rist. Skrab evt. kanten rundt på tårnene, så de er helt lige.

Chokoladeganache:

  1. Varm fløden op til lige under kogepunktet, kom chokoladen i en lille skål og hæld den varme fløde over, af 3 omgange, imens du rører i midten af skålen. Lad chokoladen samle sig og blive helt glat og blank imens du rører. Lad den køle lidt.
  2. Hæld ganachen udover honningtårnene, og lad dem dryppe af på risten.

TIP:

Opbevare honningtårnene på køl, hvor de kan holde sig i 3-4 dage. De smager allerbedst, når de har fået lov til at stå og sætte sig og trække marmelade og smørcremen til sig.

Gem det overskydende kage fra når du stikker dem ud, på frost. De kan bruges til en omgang julet romkugler, eller kommes i havregrynskugler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *