Kager

2 slags fyldte chokolader med karamel, ristet hasselnød og marcipan

Hjemmelavet fyldte chokolader er jo en guddommelig smagsoplevelse, og fra nu af er de obligatoriske i december hjemme hos os – og muligvis også alle andre måneder. Selve chokoladen og fyldet, ja hele oplevelsen er bare himmelsk. De kan fyldes med lige netop dit yndlingsfyld, og det er faktisk slet ikke så svært som det kan se ud til.

Hvis du ikke har prøvet at tempererer chokolade før, så har jeg lavet en guide, som du trygt kan benytte dig af. Du finder den her – Temperering af chokolade.

Den ene variant er fyldt med hjemmelavet karamel, ristet hasselnød og mørk chokolade, og den anden er med marcipan og mørk chokolade.

Jeg er aldrig stødt på fyldte chokolader, der både var gluten- og laktosefri i supermarkederne, så en helt ny verden åbnede sig jo nærmest for min datter, da hun skulle smage og teste disse. Hun var solgt, og det samme var vi.

Opskrift og fremgangsmåde får du herunder, men start med at læse min guide til temperering af chokoladen, hvis du er helt ny.

DET SKAL DU BRUGE:

Fyldte chokolader med karamel og ristet hasselnød, 21 stk.

 • 300 g. mørk chokolade, f.eks. Callebaut
 • 100 g. sukker
 • 25 g. laktosefri smør
 • 1 dl. laktosefri piskefløde
 • 21 hasselnødder 

Fyldte chokolader med marcipan, 32 stk.

 • 300 g. mørk chokolade, f.eks. Callebaut
 • 100 g. marcipan

SÅDAN GØR DU:

Fyldte chokolader med karamel og hasselnød

 1. Smelt sukkeret ved svag varme i en lille gryde og lad det karamellisere. Tilføj smørret og rør det sammen. Kom fløden ved af 2 omgange og rør det hele godt sammen. Lad karamelsaucen koge i 2-3 minutter, hæld det i et sylteglas eller en kondibøtte og kom det på køl.
 2. Når karamellen er kølet lidt af, kommes den i en sprøjtepose og på køl igen, hvor den køles helt af. Det tager ca. 2 timer.
 3. Rist hasselnødderne i ovnen ved 180 grader i 10 minutter. Skallen gnubbes af, og nødderne stilles til side, hvor de køles helt af inden brug.
 4. Temperere chokoladen og fyld hullerne i din form med den smeltet chokolade. Bank formen forsigtigt ned i bordpladen et par gange, så evt. luftbobler kommer op til overfladen. Vend formen om og lad det overskydende chokolade rende ud og ned på et stykke bagepapir. Bank forsigtigt på siderne, for at få så meget chokolade ud, som muligt. Skrab overfladen ren og stil chokoladeformen på køl i 10 minutter. 
 5. Fyld hver chokolade skal halvt op med karamel, og pres en hasselnød ned i.
 6. Temperer din chokolade igen, kom den i en sprøjtepose og fyld chokoladeskallerne helt op med den tempereret chokolade. Lad de fyldte chokolader sætte sig på køl i 10 minutter, hvorefter de vendes ud af formen.

Fyldte chokolader med marcipan

 1. Temperere chokoladen og fyld hullerne i din form med den smeltet chokolade. Bank formen forsigtigt ned i bordpladen et par gange, så evt. luftbobler kommer op til overfladen. Vend formen om og lad det overskydende chokolade rende ud og ned på et stykke bagepapir. Bank forsigtigt på siderne, for at få så meget chokolade ud, som muligt. Skrab overfladen ren og stil chokoladeformen på køl i 10 minutter. 
 2. Rul marcipanen ud til en lang pølse, del den i 32 stykker og tryk hver marcipan klump forsigtigt ned i den støbte chokoladeskal.
 3. Temperer din chokolade igen, kom den i en sprøjtepose og fyld chokoladeskallerne helt op med den tempereret chokolade. Lad de fyldte chokolader sætte sig på køl i 10 minutter, hvorefter de vendes ud af formen.

TIP:

Opbevar dine fyldte chokolader et mørkt og køligt sted, og ikke i køleskabet. Den overskydende chokolade som du vender ud af formen genbruges og tempereres på ny. Skrab det meste op med en ske, imens det stadig er flydende, og varm det op til 31-32 grader igen, og brug det til at lukke dine fyldte chokolader med. Den størknede chokolade piller du af bagepapiret, kommer den i en lufttæt beholder og gemmer til næste gang du skal lave fyldte chokolader. Det kan sagtens tempereres på ny igen.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *