Glutenfri hindbærsnitter
Helt klassiske hindbærsnitter med marmelade og glasur – blot i en gluten- og laktosefri udgave.
De er super nemme at lave, smager jo fuldstændig himmelsk, kan spises i og til enhver anledning, og så kan de faktisk også fryses. Læs mere om dette i mit TIP længere nede i opskriften 🙂
Mørdejen laves med mandler, som males til mel, samt havremel – hvilket ikke kun giver en sprød og knasende mørdej, men også giver den en noget bedre energifordeling, i forhold til fibre og gode fedtstoffer.
Hindbær marmeladen laves også nemt og hurtigt, og ellers fejler et glas købe marmelade heller ikke noget.
Opskriften giver 8 lækre hindbærsnitter, og i får den her.
Det skal du bruge:
Glutenfri mørdej:
- 200 g. havremel
- 60 g. mandler, malet til mel
- 40 g. kartoffelmel
- 80 g. flormelis
- 150 g. koldt laktosefri smør
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 æg
Hindbær marmelade:
- 200 g. hindbær
- 100 g. rørsukker
- 2 tsk. maizena
- 4 tsk. koldt vand
Glasur:
- 150 g. flormelis
- 2,5 spsk. kogende vand
Sådan gør du:
Glutenfri mørdej:
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål og skær smørret ud i mindre tern.
- Bland smør og mel sammen ved at smuldre/samle det med dine hænder, eller brug en food processor til formålet. Det er vigtigt at du arbejder mindst muligt med dejen, for at beholde strukturen i smørret.
- Nu har du en krummende masse, som du samler med ægget. Ælt ikke mørdejen, men samle den blot hurtigt med dine hænder.
- Pak mørdejen ind i film, og kom den på køl i 1-2 timer, så den kan sætte sig. Lav imens marmelade.
- Rul mørdejen ud til en firkant på et stykke bagepapir, drys evt. med lidt rismel, hvis der er behov for det, og snit den i 16 lige store dele.
- Bag mørdejen ved 175 grader i 15-20 minutter, alt afhængig af din ovn. – mine fik 18 minutter. De skal gerne være fine gylden rundt i kanten.
- Lad dem herefter køle helt af, inden du samler dem med hindbær marmelade og glasur.
Hindbær marmelade:
- Kom hindbær og sukker i en gryde, og lad det småsimre i et par minutter.
- Rør maizenaen ud i vandet og jævn marmeladen. Lad det små koge yderligere i et par minutter, inden du stiller det på køl. Marmeladen skal være helt kold, inden du bruger den.
TIP:
Hvis du ikke har havre- og mandel mel, så kan du nemt og billigt blende/male dit eget.
Hindbærsnitterne er fryseegnet – ja du læste rigtigt 😉 Frys dem med syltetøj og glasur – hele molevitten, og tø dem op i køleskabet når de skal spises. Mørdejen er stadig en anelse sprød, men ikke helt som nybagt – men de fungere faktisk rigtig godt 🙂
2 kommentarer
Anette
Hej Dorthe
Jeg har lige bagt dine hindbærsnitter som skal bruges i morgen, tænker nu….kan de lægges sammen og pyntes med glasur i dag uden at blive kedelige?
this-gaard@hotmail.com
Hej Anette.
Jeg undskylder mange gange for det sene svar – din besked er simpelthen smuttet mig forbi.
Jeg håber de blev rigtige gode – og ja, du kan sagtens ligge dem sammen med marmelade og glasur dagen før.
De bedste hilsner Dorthe