Kager

Kokosmakroner med mørk chokolade

Kokosmakroner, eller kokostoppe som de også kaldes, er simpelthen en genial lille kage hapser, eller som konfekt her i og til juletiden. De laves af ganske få ingredienser, tager ingen tid at bage og så smager de simpelthen helt fantastiske,- de er chewy, søde og lidt seje i det, og fuld af kokossmag. Derudover er de både gluten- og laktosefri. Kokosmakronerne består af 4 ingredienser, som røres sammen i en skål, bages i 15 minutter, køles af og pyntes med smeltet mørk chokolade. – det bliver virkelig ikke nemmere 🙂

Opskriften får i her, og giver 14 stk.

DET SKAL DU BRUGE:

  • 200 g. kokosflager, eller kokosmel
  • 150 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 æg
  • 100 g. mørk chokolade

SÅDAN GØR DU:

  1. Hvis du bruger kokosflager, så blend det til kokosmel i en minihakker. Det skal ikke blendes helt fint, men må gerne have lidt struktur, ligesom kokosmel.
  2. I en skål røres kokosmel, sukker, vaniljesukker og æggene sammen til en sammenhængende dej.
  3. Form 14 små kugler med en ske, kom dem på en bageplade med bagepapir og giv dem et tryk, så de bliver ca. 1 cm. i højden. Bag dem i ovnen ved 180 grader, ved over og under varme, i 15 minutter. Hold øje med dem, da alle ovne ikke bages ens. De skal gerne være lidt gylden rundt i kanten, når de er færdigbagte. 
  4. Lad dem køle af, og pynt dem enten med smeltet mørk chokolade på toppen, som her, eller dyp dem i chokolden.

TIP:

Placerer kokosmakronerne med lidt mellemrum til hinanden på bagepladen, da de hæver en del op/ flyder lidt ud under bagningen.

Smeltning af chokolade – den nemme måde at temperere:

Chokoladen smeltes nemmest i mikroovnen, synes jeg. Hak chokoladen i mindre stykker, kom det i en skål, og give det 30 sekunder i mikroovnen. Rør rundt og giv det yderligere 10 sekunder. Dette gentages et par gange, indtil der kun er meget få små klumper chokolade tilbage, som ikke er smeltet. Disse smelter af sig selv, når du rører lidt rundt i det. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *