Aftensmad,  Morgenmad,  Tilbehør

Nøddefløde

Reklame for Vangsgaardtreat.

Hvis du gerne vil undgå mælkeprodukter pga. allegener, holdninger eller af andre årsager, så kan jeg virkelig anbefale dig at lave denne nøddefløde.

Den laves af de lækreste cashew nødder fra Vangsgaardtreat, som lægges i blød natten over og blendes med vand og lidt salt dagen efter. Hvis du har en god og kraftig blender, så kan du blende din nøddefløde helt glat og cremet. Hvis din blender derimod ikke er så kraftig, så blend blot din nøddefløde i et par minutter og hæld den derefter igennem et klæde i en si, så du får klumperne siet fra.

Jeg bruger BOSCH VitaBoost blender, som vitterligt blender ALT.

Du kan også tilsætte mere vand til dine nødder når du blender dem og så har du en nøddemælk. – Jo mere vand, jo tyndere konsistens og smag får du.

Brug nøddemælken som erstatning for en helt almindelig mælk og nøddefløden som erstatning for almindelig fløde.

Prøv f.eks. denne cremet pasta med laks, spinat og nøddefløde 🙂

Det skal du bruge:

Sådan gør du:

  1. Læg cashew nødderne i blød i rigeligt vand, så det dækker alle nødderne. Stil dem på køl til dage efter. De skal ligge i blød i 12-24 timer.
  2. Hæld vandet fra nødderne og kom dem i en blender med 2 dl. vand og salt. Blend det hele til du har en helt fin og glat fløde.
  3. Hæld fløden i et skoldet, afkølet glas/flaske og opbevare den på køl i ca. 1 uges tid.

TIP:

Jeg kan virkelig anbefale dig at lægge dine nødder i blød inden brug. Det er ikke et must, men du vinder så meget mere ernæringsmæssigt ved at gøre det. Nødder indeholder nemlig et stof ved navn fytinsyre, som forhindre din krop i at optage alle de gode vitaminer, mineraler, fibre og fedtstoffer optimalt.

Ved at ligge dine nødder i blød fjernes det meste af fytinsyren og så øger det faktisk også mægden af visse vitaminer, heriblandt B-Vitamin. Din krop optager nu langt bedre alle de gode næringsstoffer som også  er guf for din fordøjelse.

Lad gerne dine nødder ligge i blød i 12-24 timer i rigeligt vand, på køl. Herefter kan du bruge dem helt normalt, som f.eks. i brød og kager som en snack.

Bonus – Dine nødder smager faktisk også meget bedre efter de har været i blød 🙂

4 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *