Salater

Sensommersalat med kål, brombær og pistacienødder

Reklame for Vangsgaardtreat.

Denne sensommersalat består af nogle af mine favoritter fra naturen og køkkenhaven, her sidst på sommeren. Søde brombær, saftige ferskner, krydret rucola, sprød rød spidskål og en hjemme dyrket agurk, samt så smagsfulde pistacienødder fra Vangsgaardtreat. – Amen det er jo helt fantastisk 🙂    

Salaten passer perfekt som tilbehør til aftensmaden, om end du servere den til kylling, ko, gris, fisk eller veganske frikadeller.

Den fungere også super godt i madpakken dagen efter, evt. toppet med fuldfed feta eller vesterhavsoste tern.

Dette er klart en af mine favoritsalater, og opskriften får i her, som passer til 4 personer.

Det skal du bruge:

Sådan gør du:

  1. Hæld kogende vand over de frosne edamame bønner, så det lige dækker dem, og lad dem trække heri imens du ordner de andre grøntsager.
  2. Snit spidskålen fint og kom det i en skål med rucolaen.
  3. Skær agurk og fersken i skiver, og kom også det op i skålen sammen med de drænet edamame bønner. Bland det hele godt samme og hæld det ud på et fad.  
  4. Fordel brombærrene ovenpå salaten, og drys med pistacienødder. Inden serveringen kan en lille smule avokadoolie hældes over salaten.

TIP:

Brug gerne blommer eller mirabeller i salaten også, da det jo nærmest drysser ned i hovedet på en, når man går under træerne lige for tiden 🙂

Salaten holder sig frisk i et par dage på køl, så lav gerne en stor portion, så du har til madpakker og aftensmad igen til dagen efter. Salaten fungere super godt som en god basis, hvor du blot kan pifte den op med hvad du ønsker eller har liggende i grøntsagsskuffen.

Prøv f.eks. med en omgang blåbær og tørristet BBQ mandler med chili, fra Vangsgaardtreat, som også smager vildt godt deri 🙂 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *