Aftensmad

Cremet pasta carbonara med grøntsager, persille, timian og bacon

Denne ret er ikke ligefrem slankekost. – men den er dog spækket op med lækre grøntsager, som indeholder fibre, vitaminer og mineraler. Den er stadig lavet på den traditionelle måde med fløde, æggeblomme og parmesan, men piftet op med masser af grønt og persille.

Det er virkelig en møg lækker pasta ret, som efterlader dig mæt, tilpas og tilfreds. Jeg laver min udgave med god økologisk bacon, men du kan også sagtens tilføje kylling til din pasta.

Man skal ikke være fedt forskrækket, men derimod spise alt med måde – og når sådan et måltid, som denne cremet pasta carbonara, melder sin ankomst, så spis det med god samvittighed.

Det skal du bruge:

Opskriften er til 4 personer.

  • 240 g. god økologisk bacon i tern
  • 1 løg
  • 200 g. svampe
  • 1/2 squash
  • 2 håndfulde hakket grønkål
  • 1 stor håndfuld hakket persille
  • 1 spsk. frisk timian (brug kun bladene, ikke stilken)
  • 1 tsk. salt
  • 3,5 dl. laktosefri piskefløde
  • 2 pasteuriseret æggeblommer
  • 60 g. fint revet parmesan
  • Friskkværnet sort peber
  • 250 g. tagliatelle

Sådan gør du:

  1. Rens svampene og skær dem i kvarte.
  2. Løget fint snittes i halve skiver og persillen hakkes groft.
  3. Squashen deles på langs og skæres i halve skiver på 0,5 cm. i tykkelsen.
  4. I en skål røres æggeblommer, piskefløde, revet parmesan og en god omgang sort peber sammen. Stil den på køl indtil brug.
  5. På en varm sautépande steges baconternene næsten helt sprøde. Undlad fedtstof på panden, da baconternene indeholder rigeligt og steges glimrende i deres eget fedt.
  6. Begynd nu på pastaen. Den koges som anvist på din pakke.
  7. Kom svampene på og lad det stege sammen med i ca. 5-7 minutter – indtil svampene har afgivet deres væske.
  8. Tilsæt løg og svits det hele i 2 minutter.
  9. Kom squash, grønkål og persille ved og svits i 2-3 minutter.
  10. Hæld vandet fra din pasta og kom pastaen op i panden, til baconet og grøntsagerne.
  11. Hæld nu din ægge-flødeblanding ud over pasta og vend det hele godt sammen, imens du varmer det igennem, i ca. 1 minut.
  12. Smag det til med salt.
  13. Servere din cremet pasta carbonara med det samme 🙂

TIP:

Når du hælder din ægge-flødeblanding ud over pastaen, så pas på med, at varme det for længe efterfølgende. Det skal kun lige slynges/vendes sammen, da det ellers mister sin cremet-hed.

Brug en god økologisk bacon, da det smager meget bedre og løfter retten.

Køb også gerne kvalitets pasta, da det udgør det halve af retten. Gå altid efter kvalitet fremfor kvantitet, når du handler.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *