Kager

Glutenfri lagkagebunde med vanilje

Glem alt om tørt og kedeligt glutenfri bagværk, for disse lagkagebunde er virkelig et bevis på, at sådan behøver – og skal det altså ikke være. Lagkagebundene er så sindsyg svampet og luftige, og ingen af dem jeg har serveret disse for, kan smage forskel på almindelige hvedebagte bunde og disse.

Jeg bager lagkagebundene som 1 stor og hel, og deler den derefter i 3 lige tykke bunde, når den er kølet helt af. – men du kan også sagtens bage dem hver for sig. Husk dog at justere bagetiden, hvis du gør det 🙂

Det skal du bruge:

  • 4 æg
  • 200 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 60 g. kartoffelmel
  • 70 g. rismel
  • 1,5 tsk. bagepulver

Sådan gør du:

  1. Æg, sukker og vaniljesukker piskes til en luftig og hvid æggesnaps.
  2. Bland kartoffelmel, rismel og bagepulver sammen i en skål, og si det derefter ned i æggesnapsen. Vend meget forsigtigt melet i.
  3. Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og smør kanten med vegansk smørbar, eller laktosefri smør. Hæld dejen heri, og bag den ved 175 grader i 30-35 minutter.

TIP:

Tjek gerne at lagkagebunden er færdigbagt, ved at stikke en kødnål ned i midten af kagen. Hvis der ikke hænger dej fast på kødnålen, så er lagkagebundene færdige. Lad den efterfølgende køle helt af, inden du befrier den fra springformen.

Lagkagebundene kan sagtens fryses. – personlig synes jeg faktisk at de bliver bedre af en tur på frost, da de virker mere svampet når de tør op. Hvis du vælger at fryse dem, så vent med at dele bunden i 3.

Pak den ind i husholdningsfilm, frys den hel, og del den i 3 lige tykke lagkagebunde når den er tøet op igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *