Kager

Glutenfri æbleskiver

Skønne hjemmelavet gluten- og laktosefri æbleskiver, med en herlig smag af vanilje, kardemomme og et lille strejf af citronskal. De er virkelig nemme at lave, smager fuldstændig fantastiske og er faktisk helt lig en almindelig æbleskive i både smag og konsistens. – sprød i skorpen og luftige indeni.

De er helt klart én af mine favoritter i juletiden, dyppet i hindbærmarmelade og flormelis, og et must have i vores fryser i november og december måned.

Jeg håber du bliver lige så glad for denne opskrift som vi er.

Opskriften får du her, og giver 30 skønne hjemmebagte æbleskiver.

DET SKAL DU BRUGE:

  • 200 g. rismel
  • 50 g. majsmel
  • 50 g. majsstivelse
  • 50 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 nip salt
  • Citronskal fra ½ økologisk
  • 3 æg
  • 4 dl. kefir, neutral
  • 55 g. laktosefri smør
  • Ekstra smør til æbleskivepanden

SÅDAN GØR DU:

  1. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål, riv citronskallen heri og rør det godt sammen.
  2. Smelt smørret ved svag varme i en lille gryde.
  3. Del æggene i blommer og hvider i hver deres skål, og pisk hviderne stive.
  4. Kom det smeltet smør, kefir og æggeblommer op i skålen til de tørre ingredienser, og pisk det godt sammen så der ingen klumper er i, og fordel herefter æbleskivedejen i 2 sprøjteposer.
  5. Varm æbleskivepanden op, kom godt med smør i hver hul, og fyld dem 2/3 op med dej. Med en kødnål eller tandstik drejes æbleskiverne 1/3 del, og efterfyldes med lidt mere dej. Gentag dette 1-2 gange mere, indtil dine æbleskiver er helt runde og lukket.
  6. Hold dine færdigbagte æbleskiver lune i ovnen ved 75 grader, imens resten steges.    

TIP:

Pas på med at have for meget varme på æbleskivepanden, da de ellers hurtigt bliver mørke eller brændte. Jeg varmer min æbleskivepande op ved blus 5-6, ud af de 9 som mit kan skrues op på – og skruer ned på 2-3 når jeg skal bage æbleskiverne.

Æbleskiverne er fryseegnet, og varmes direkte op i ovnen fra frost, ved 170 grader i ca. 15 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *