Ikke-kategoriseret

Fransk nougat med pistacienødder

Fransk nougat er virkelig lækkert, men hjemmelavet fransk nougat med pistacienødder – dét er endnu bedre 🙂 Det kan være en klistret omgang at begive sig ud i, men processen er meget nem og lige til, og du står bagefter med det lækreste konfekt.

Jeg bruger de smukke og så velsmagende dark green pistacienødder, som gør sig så fantastisk i disse hvide chewy franske nougat stykker. Nødderne ristes let inden, da det fremhæver deres smag endnu mere.

Opskriften på en yderst delikat fransk nougat, som virkelig høre sig julemåneden til, kommer her, og giver ca. 30 stykker.

Det skal du bruge:

 • 120 ml. vand
 • 70 g. glukosesirup
 • 250 g. lys rørsukker
 • 150 g. honning
 • 2 æggehvider
 • 40 g. lys rørsukker
 • 200 g. dark green pistacienødder
 • Lidt flormelis til formen

Sådan gør du:

 1. Rist pistacienødderne ved 150 grader i ovnen i 10 minutter, og lad dem køle af.
 2. I en gryde kommes sukker, vand, glukosesirup og honning i, og koges op til 150 grader.
 3. Pisk æggehvider og sukker til en luftig marengs, og hæld den 150 grader varme honningsirup ned i, i en tynd stråle, imens du stadig pisker.
 4. Lad nougaten piske videre i 10 minutter efterfølgende, og kom til sidst de ristet pistacienødder i, og pisk det let sammen.
 5. Beklæd et fad med bagepapir, og drys flormelis derpå. Kom den franske nougat heri, og drys toppen med flormelis.
 6. Tryk nougaten flad, til den ønsket tykkelse, beklæd fadet med husholdningsfilm, og kom det på køl til dagen efter.
 7. Nougaten skæres ud, evt. i firkanter, med en skarp kniv.  

TIP:

Brug gerne en køkkenmaskine til at lave dit franske nougat, da der skal piskes en del, og massen klister rigtig meget. Når honningmassen skal koges, så brug også gerne et sukkertermometer, så du kan holde øje med temperaturen. Pas meget på honningsiruppen, da den er rygende varm.

Når du har skåret nougaten ud, så kan du ev. trille dem i flormelis, så du undgår at de klister sammen, da de godt kan klistre en del. Opbevar dem på køl, med bagepapir imellem. Lad dem gerne få lidt temperatur inden de skal spises.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *