Kager

Svampet og sund glutenfri banankage med chokoladestykker

Velkommen til verdens bedste banankage 🙂  

Den er svampet, blød, sød, fuld af banansmag og med masser af chokolade i. Banankagen er både gluten- og laktosefri, og uden raffineret sukker, med undtagelse af vaniljesukker. Den er helt klassisk, og smager bare fuldstændig fantastisk. Den holder sig svampet i et par dage, hvis du pakker den lufttæt ind, f.eks. i husholdningsfilm.

Om man er til chokolade i eller ovenpå kagen, eller begge dele, det er lidt en smagssag, men gør endelig det du synes smager bedst 🙂

Opskriften passer til en springform på 20 cm., og er til 8 personer.

Jeg håber i bliver glade for denne opskrift, for herhjemme er den et kæmpe hit, og bliver bagt gang på gang, når det er banankage der skal på bordet 🙂

Det skal du bruge:

  • 3 modne bananaer
  • 4 æg
  • 50 g. mandelmel
  • 50 g. havremel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 60 g. smeltet smør
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. kanel
  • 130 g. chokoladeknapper, 57% (eller hakket chokolade)

Sådan gør du:

  1. Mos bananerne med en gaffel og pisk det sammen med æggene i en skål.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser, undtagen chokoladen, og pisk det hele godt sammen.
  3. Vend til sidst chokoladestykkerne i.
  4. Beklæd en springform i bunden med bagepapir, og smør kanten med lidt laktosefri smør.
  5. Hæld dejen heri, og bag den nederst i ovnen ved 170 grader i ca. 35 minutter. 

TIP:

Hvis man lever glutenfrit, af den ene aller anden grund, så kan det virkelig godt betale sig at lave sit eget mel. Det er super nemt, tager ingen tid, og meget billigere end det færdig malet ude i butikkerne.

Du blender blot dine mandler og gf. havregryn (som jeg bruger i denne opskrift) i en minihakker, til det er helt fint malet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *