Tilbehør

Agurksalat

Hjemmelavet agurksalat, eller syltet agurker er altså bare lige det tak bedre. Det er en klassiker i manges køleskabe, og tilmed super nemt at lave. Det kan nærmest holde sig i en evighed på køl, hvis du tilsætter atamon. Mine glas med agurksalat holder dog ikke så længe, så jeg undlader atamonen 😉

Du kan på ingen tid diske frem med en skøn hjemmelavet agurksalat til f.eks. hjemmelavet hotdogs, da den er klar til brug allerede dagen efter 🙂

Opskriften får i her, og giver 1 glas.

Det skal du bruge:

  • 1,5 dl. sukker
  • 1,5 dl. lys lagereddike
  • 1 agurk, skåret i tynde skiver
  • 1 spsk. salt
  • 2 laurbærblade
  • 5 hele peberkorn

Sådan gør du:

  1. Kom eddike, salt, laurbærblade og peberkorn i en gryde og brig det i kog. Det skal kun lige op at koge. Lad herefter lagen køle ned til lillefinger varmt.
  2. Skær imens agurken i tynde skiver, på et mandolinjern eller i hånden, og kom dem i en skål.
  3. Vend saltet godt rundt i agurk skiverne og lad dem trække i 30 minutter, så væsken trækkes ud af dem.
  4. Skyl grundigt agurk skiverne rene for saltet, og kom dem i et skoldet sylteglas. Hæld lagen ud over og sæt dem på køl, hvor de kan holde sig i flere måneder.

TIP:

Du kan sagtens genbruge din syltelage, når du har spist hele glasset med agurker. Giv syltelagen et opkog og den er klar til brug igen. Brug dog kun en syltelage fra agurksalaten til en ny omgang syltet agurker, og en syltelage fra rødløg til en ny omgang syltet rødløg, som du i øvrigt kan finde opskriften på her 🙂

5 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *