Brød,  Frokost,  Madpakken,  Morgenmad

Glutenfri grove sandwichbrød

Hvem elsker ikke en sandwich? – vi gør ihvertfald 🙂 Disse sandwichbrød er fyldt med fuldkorn, i form af gf. Havregryn. – de er sprøde udenpå, bløde og svampet indeni. De kan også spises til morgenmad, som en grovbolle, eller sendes med i madpakken, med lige det fyld du ønsker.

Det er så rart, at have et lager af disse i fryseren, da du altid har et sundt gluten- og laktosefrit brød alternativ lige ved hånden.

Her er opskriften til jer, som giver 6 sandwichbrød.

Det skal du bruge:

  • 3 dl. vand
  • 3 dl. mælk
  • 25 g. gær
  • 40 g. husk, den gule
  • 75 g. smørbar
  • 150 g. gf. Havregryn
  • 200 g. fuldkornsrismel
  • 100 g. maizena
  • 1 tsk. salt

Sådan gør du:

  1. Lun vand og mælk til lillefinger vamt, og rør gæren ud heri.
  2. Tilsæt husk og pisk det i ca. 5 minutter, til massen er blevet en tyg gele. Den må ikke klistre fast på dine fingere, når du mærker på den. Lad den trække i 10 minutter.
  3. Smelt smøret og bland de tørre ingredienser sammen.
  4. Tilsæt det halve af melblandingen, med det halve af smøret og ælt dejen godt igennem på din køkkenmaskine. – ca. i 5 minutter.
  5. Kom resten af melet og smøret i, og lad dejen køre i 5 minutter.
  6. Stil dejen til hævning et lunt sted, med husholdningsfilm og et klæde over, i 1 tme.
  7. Form eller skær 6 sandwichstykker, kom dem på en bageplade med bagepapir, husholdningsfilm henover og et klæde, og stil dem til hævningen igen i 1 time, et lunt sted. 
  8. Bag sandwichstykkerne ved 200 grader i 30 minutter.

TIP:

Smør sandwichbrødet med laktosefri neutral flødeost, og fyld den med spinatblade, kylling, sprødt bacon, veggiost, tomat, agurk, rødløg, soltørret tomater og denne røde dressing, ala thousand island.

Pak den ind og kom den i ungerene eller mandens madpakke, og vær forberedt på, at de ønsker en magen til dagen efter 😉

Sandwichstykkerne holder sig friske og lækre i et par dage. – og ellers anbefaler jer, at du fryser dem ned efter bagning, og varmer dem op ved brug, hvor de smager præcis som da de var nybagte og lune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *