Glutenfri pizza muffins – perfekte til madpakken
Sunde og svampet pizza muffins, fyldt med kylling, spinat, soltørret tomat, oregano og hytteost – lige til at komme i madpakken.
De er både gluten- og laktosefri, fyldt godt op med kostfibre, protein, gode fedtstoffer og lidt grønt, og er et virkelig godt alternativ til en sund og mættende snack, eller frokost, til madpakken.
Dejen røres blot sammen i en skål, kommes i muffins forme, drysses med solsikkekerner og bages – det er virkelig nemt og så tager de ingen tid at lave.
Opskriften får du her, og giver 12 pizza muffins.
DET SKAL DU BRUGE:
Pizzadej:
- 125 g. GF. havregryn
- ½ tsk. bagepulver
- ½ tsk. natron
- 1 tsk. oregano
- ½ tsk. timian
- 1 tsk. løgpulver
- ½ tsk. salt
- 2 dl. laktosefri mælk
- 2 æg
- 1 dl. laktosefri græsk yoghurt
Fyld:
- 125 g. kyllingetern
- 1 håndfuld frisk spinat
- 100 g. laktosefri hytteost
- 50 g. soltørret tomat
- Solsikkekerner
SÅDAN GØR DU:
Pizzadej:
- Mal havregrynene til fint mel, bland det sammen med alle de andre tørre ingredienser i en skål, og rør det godt sammen med mælk, æg og græsk yoghurt.
- Hak spinat og de soltørret tomater, kom det hele op i skålen til pizzadjndejen, og rør det sammen med hytteost og kylling.
- Fordel dejen i 12 muffinsforme, jeg brugte en silikone form, og drys toppen med solsikkekerner.
- Bag pizza muffinsene ved 175 grader i 25-30 minutter, og lad dem køle helt af inden du vender dem ud af formene.
Opbevare dem på køl, hvor de kan holde sig i 3 dage.
TIP:
Pizza muffinsene er fryseegnet, så fyld endelig fryseren op, så du nemt kan tø et par stykker op i køleskabet natten over – og have en nem, sund og lækker madpakke klar til dagen efter.