Brød,  Morgenmad

Gluten- og laktosefri gulerodsbrud

Reklame for Vangsgaardtreat.

Disse gulerodsbrud lægger sig utrolig meget op af de almindelige. De er søde i smagen, svampet og luftige. De er nemme at lave, og egner sig super godt på morgenbordet, til eftermiddagskaffen, eller i madpakken.

Bollerne gør sig godt både som lune og ikke. – så glem alt om tørre glutenfrie boller, for de her er stik modsatte og virkelig gode. De indeholder også fuldkorn, da der både er GF. Havregryn og fuldkornsrismel i, og her kommer opskriften til jer 🙂

Opskriften giver 10 gulerodsbrud.

Det skal du bruge:

  • 6 dl. lunken vand
  • 25 g. gær
  • 30 g. husk
  • 1 dl. smagsneutral olie, f.eks. raps
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. rørsukker
  • 50 g. maizena
  • 200 g. fuldkornsrismel
  • 100 g. GF. Havregryn
  • 100 g. majsmel
  • 160 g. revet gulerod (ca. 2 store)
  • 2 æg
  • 1 dl. solsikkekerner, fra Vangsgaardtreat

Sådan gør du:

  1. Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt husk. Pisk det godt ved middelhastighed i 5 minutter, og lad det herefter stå og trække i 10 minutter.
  2. Bland alle de tørre ingredienser sammen, undtagen solsikkekerner.
  3. Kom det halve af melblandingen i gelemassen, sammen med olien, og rør det godt sammen ved middelhastighed, i 5 minutter.
  4. Tilsæt det sidste mel, og lad dejen køre ved middelhastighed i 8 minutter.
  5. Beklæd skålen med husholdningsfilm og et klæde, og stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time.
  6. Kom dejen ud på bordet, eller et silikone underlag, og lav en fordybning i midten. Kom heri revet gulerod, solsikkekerne og 1 æg.
  7. Brug en dejskraber til at blande det hele godt sammen med, ved at hakke og skære ned i dejen, og folde den ind over sig selv. Gentage dette indtil det hele er blandet godt sammen. 
  8. Lav herefter 10 ’klatter’ og kom dem på en bageplade med bagepapir. Bollerne skal ikke formes, blot kommes på i klatter.
  9. Beklæd igen med husholdningsfilm og et klæde, og stil dem til efterhævning et lunt sted i 1 time.
  10. Pensel gulerodsbrudene med 1 sammen pisket æg og bag dem ved 200 grader i 25 minutter.  

TIP:

Hvis du har andre grøntsager liggende i køleskabet, som trænger til at blive brugt, så riv dem endelig og kom dem i dejen – de bliver mindst lige så gode med f.eks. squash, rødbede, pastinakker osv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *