Frokost,  Salater

Grønkålssalat med quinoa, bagte rødbeder og avokadocreme

Reklame for Vangsgaardtreat

Her har du en lækker, sprød og mættende frokost- eller aften salat. Grønkålssalaten toppes med en fløjlsblød avokadocreme, med hvidløg, citron og cashewnødder. Den giver salaten en virkelig lækker cremet-hed, som klæder den sprøde grønkål super godt.

Salaten gemmer også på de små protein rige quinoa frø, samt bagte rødbeder. Det er en skøn grønkålssalat her til Januar måned, hvor man måske stadig har lyst til lidt af kålen fra juletiden, men her lavet på en meget sundere måde. 

Grønkålssalaten kan sagtens spises som den er, men kan også serveres som tilbehør til kød.

Opskriften er til 1 person.

Det skal du bruge:

Avokadocreme:

Sådan gør du:

  1. Quinoaen koges i 1 dl. vand med lidt urtesalt, i ca. 10 minutter, eller indtil vandet er væk. Køl det helt af efterfølgende.
  2. Rødbeden skrælles, skæres i tern og bages ved 200 grader i 20 minutter, med lidt olivenolie og salt.
  3. Alle ingredienserne til avokadocremen kommes i en blender og blendes helt glat og cremet. Stil den på køl indtil brug.
  4. Anret først grønkål, quinora og rødbeder på et fad eller i en skål. Smulder fetaen ud over og drys med ristet pinjekerner. Hæld avokadoencremen ud over til sidst. 

TIP:

De lækreste små quinoa frø, fra Vangsgaardteat, går under betegnelsen superfoods, pga. det høje indhold af både protein, kostfibre og de gode fedtsyrer. De er et vældig godt alternativ til kød, med sine ca. 13 g. protein pr. 100 g. De kan bruges i stedet for ris, hvor de også tilføjer ekstra mæthed. De kan blandes i gryderetter, supper, i salaten eller laves til frikadeller. – Det er kun fantasien der sætter grænser her 🙂

Quinoaen koges i forholdet 1:2 i ca. 10 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *