Aftensmad,  Frokost,  Madpakken,  Salater

Grøn salatbowl med perlespelt, ærtemos, asparges og avokado

En grøn salatbowl med masser af skønne, friske og sprøde grøntsager.

I denne bowl finder du både kulhydrater, kostfibre, proteiner og sunde fedtstoffer, som alle giver dig en dejlig mæthedsfornemmelse og et skud af forskellige vitaminer og mineraler 🙂 Whats not to like? 🙂

Forbered evt. en dobbelt portion perlespelt og ærtemos, så du har til 2 dage. Det er ihvertfald en skøn måltidssalat som sager af en portion mere 🙂

Det skal du bruge:

Ærtemos:

  • 2 dl. ærter
  • 1 lille hvidløg
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk. olivenolie

Sådan gør du:

  1. Kog perlespelten i 1 dl. vand med lidt salt, i ca. 30 minutter.
  2. Lad det køle helt af.
  3. Alle ingredienserne til ærtemos kommes i en minihakker og blendes sammen.
  4. Find en skål og kom grofthakket spinat i bundet.
  5. Bland det halve af ærtemosen sammen med perlespelten og rør det sammen. Anret perlespelten i midten af skålen, oven på spinaten.
  6. Snit agurk, asparges, bladselleri, cherrytomater og avokado og anret det rundt i kanten i skålen. Kom også det sidste ærtemos i.
  7. Smulder fetaen ud over, kom syltet rødløg på og drys til sidst med sorte sesam.
  8. Spis evt. salatbowlen med lidt rugbrødscroutoner med havsalt.

TIP:

Perlespelt er polerede speltkerner, så de går ikke ind under katagorien fuldkorn. De er dog stadig et sundere alternativ end f.eks. pasta og ris og kan sagtens erstatte disse.

Perlespelt har ethøjt indhold af kostfibre og protein, som bidrager til en øget mæthedsfornemmelse. De indeholder desuden også en god portion B-vitamin og mineralerne kalium og magnesium, som alle bidrager til et sundt og stærkt immunforsvar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *