Aftensmad,  Frokost,  Madpakken,  Salater

Thaibeefsalad med spicy soyadressing og ristet sesamfrø

Reklame for Vangsgaardtreat.

Jeg fandt en hvidløgsmarineret flankesteak med det gule STOP MADSPILS klistermærke på – og tænkte straks på en thaibeefsalad, hvor den ville passe perfekt til. Du kan bruge en hvilken som helst flankesteak til denne salat, marineret eller ej. Den smagsfulde soyadressing spicer nemlig både kød og grøntsager så lækkert op.

Det skal du bruge:

Opskriften er til 2 personer.

  • 400 g. flankesteak
  • 1 stor håndfuld babymixsalat
  • 10 cm. agurk
  • 10 sukkerærter
  • ½ rød peberfrugt
  • 10 cherrytomater
  • ½ mango
  • Lidt syltet rødløg
  • 1 lille potte persille
  • 4 spsk. græskarkerner fra Vangsgaardtreat
  • ½ tsk. Salt

Sådan gør du:

  1. Start med at riste græskarkernerne på en tør, middelvarm pande med ½ tsk. salt. Stil dem til side og lad dem køle af.
  2. Steg flankesteaken i 10-15 minutter (Stegetiden afhænger virkelig meget af tykkelsen på dit stykke kød) og lad det hvile i 5 minutter efterfølgende. Forbered imens alt det grønne.
  3. Skyl salaten, del agurken på langs og skær den i halve skiver, del cherrytomaterne på midten, del sukkerærterne på skrå, skær peberfrugt og mangoen i lange tynde strimler og hak persillen groft. 
  4. Fordel nu alt det grønne på 2 tallerkner og stil dem til side imens du laver dressingen.

Dressing:

Sådan gør du:

  1. Rist sesamfrøene på en tør varm pande. Rist dem i et par minutter, til de tager lidt farve og stil dem herefter til side.
  2. Bland alle de andre ingredienser i en skål og rør det godt sammen.
  3. Bland sesamfrøene i (de må godt stadig være varme) og stil dressigen på køl indtil du skal bruge den.

Skær flankesteaken i tynde skiver og fordel det ovenpå salaten. Hæld lidt soyadressing ud over kødet og top med syltet rødløg og ristet græskarkerner.

Velbekomme 🙂

TIP:

Dressingen kan evt. laves dagen i forvejen og bruges som en marinade til din flankestak, hvis du har købt en neutral en. Den egner sig også super godt som en marinade til kylling, så brug evt. resterne sådan. Kom blot dit kød i en frysepose og hæld resten af marinaden ved. Lad det trække på køl i minimum 6 timer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *