Fyldig brownie med valnødder og havsalt
Jeg har virkelig lavet den bedste og lækreste brownie opskrift ever, til jer 🙂
Den er intens i chokoladesmagen, chewie, fyldt med valnødder og med et strejf af havsalt på toppen. Den smelter på tungen og er lige præcis som en brownie skal være 🙂
Du vil med garanti blive dagen kvinde/mand i skysauce, hvis du servere denne for dine gæster, familie, venner eller kollegaer 😉
Servere den som den er, eller med vaniljeis og friske bær.
Det var så lidt 😉
Det skal du bruge:
- 4 æggeblommer
- 150 g. sukker
- 200 g. chokolade, 57% fra Callebaut
- 100 g. smør
- 1 tsk. Instant kaffe
- ½ dl. koldt vand
- 80 g. valnødder
- 40 g. hvedemel
- ½ tsk. Bagepulver
- ½ tsk. Havsalt
Sådan gør du:
- Pisk æggeblommer og sukker til en lys, tyk og luftig æggesnaps.
- Smelt imens chokolade og smør over et vandbad.
- Vend meget forsigtigt det smeltet chokolade ned i æggesnapsen, af et par omgange.
- Si mel og bagepulver i og vend det forsigt sammen.
- Bland kaffe og vand sammen og vend det forsigtigt i dejen, sammen med hakket valnødder.
- Beklæd en springform, Ø 26 med bagepapir i bunden, og hæld brownie dejen heri.
- Drys med havsalt på toppen af brownien.
- Bag den nederst i ovnen ved 180 grader i 30 minutter.
- Lad brownien køle helt af efterfølgende.
TIP:
Hemmeligheden bag en lækker og smagsfyldt brownie er virkelig chokoladen. Køb en kvalitets chokolade med en god smag, da det er smagen din brownie ender ud med. Jeg bruger Callebaut 57%, da den er intens i smagen uden at være for intens. Det er ægte og ren chokolade, uden laktose.
Sæt gerne brownien på køl til dagen efter, da det giver en mere chewie konsistens til din brownie. Tag den ud fra køl 30 minutter før i skal spise den.