Kager,  Tilbehør

Vegansk varm chokolade med nøddemælk

Reklame for Vangsgaardtreat.

Kaldenderen skriver efterår og de kolde måneder kommer tættere og tættere på. På denne årstid, så er der ikke noget bedre end at krybe ned i sofaen, trække et tæppe over sig og nyde en stor kop varm chokolade.

Denne version er med en cremet nøddemælk, lavet af de bedste cashewnødder fra Vangsgaardtreat. De nødder der, de kan altså virkelig noget.

Opskriften giver 1 stor kop dejlig varm chokolade. – og en rest nøddemælk, som du kan anvende på alle mulige måder. Prøv feks. Denne krydret karrysuppe med nøddefløde og quinora, som også egner sig perfekt til denne årstid 🙂 

Det skal du bruge:

Nøddemælk:

Derudover:

Sådan gør du:

Start med at lave nøddemælken.

  1. Læg cashew nødderne i blød i vand, så det dækker alle nødderne. Stil dem på køl til dage efter. De skal ligge i blød i 12-24 timer.
  2. Hæld vandet fra nødderne og kom dem i en blender med 3 dl. vand og salt. Blend det hele til du har en helt fin og glat mælk.
  3. Hæld mælken i et skoldet, afkølet glas/flaske og opbevare den på køl i ca. 1 uges tid.

Chokolade/sofa/tæppe delen:

  1. Bræk chokoladen i mindre stykker og kom det i en gryde med 3 dl. nøddemælk, 1 dl. vand, salt og dadelsirup.
  2. Varm det op til lige under kogepunktet, under omrøring med et piskeris, så det ikke brænder på.
  3. Pak dig ind i et tæppe og læn dig tilbage i sofaen, gerne med chokolade overskæg 🙂

TIP:

Nøddemælk/fløde tykner ved opvarmning, derfor skal du først tilsætte ekstra vand når du skal varme kakaoen. Resten af din nøddemælk kan på denne måde bruges i madlavningen, som feks. I denne cremet pasta med laks, spinat og nøddefløde, uden at det får betydning for konsistensen.

Det er jo total win win 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *