Kager

Rabarbertrifli med knuste markroner og fløjelsblød pisket fløde

Vi har i hjørnet af vores køkkenhave 2 store flotte rabarber planter. Jeg tror det er jordbærrabarber, for de er røde hele vejen igennem og er rigtige søde i smagen. – men nu var tiden kommet, hvor de skulle høstes.

Jeg plejer egentlig at lave gammeldags rabarbergrød ud af dem, men i år ville jeg prøve noget andet. Det blev til en skøn og frisk rabarber trifli og den lækreste rabarbersaft med mynteblade.

Det gode ved disse 2 opskrifter er, at den ene er lavet på ’resterne’ fra den anden – og omvendt 🙂

Hvis du ikke blander rabarbersaften op med vand, så har du faktisk min rabarbergrød, som jeg nævnte tidligere. Jævn den blot en lille smule med maizena og top den med lidt fløde, når en er kølet af. Du har nu en virkelig himmelsk sommerdessert.

Min rabarber trifili er helt klassisk, med knuste makroner og en fløjelsblød flødeskum på toppen. Det er en rigtig nem dessert at lave og det er en som man kan spise igen og igen – det kan jeg ihvertfald 🙂

Den er et hit ved både voksne og små.

Det skal du bruge:

 • 450 g. rabarber
 • 100 g. rørsukker
 • 25 g. vaniljesukker (3 tsk.)
 • 700 ml. Vand
 • 15 makroner
 • 1,25 dl. piskefløde

Sådan gør du:

 1. Fjern bladene og enderne fra rabarberne, skyl dem og skær dem i tern på 1 cm. 
 2. Kom dem i en gryde sammen med de resterende ingredienser og kog det hele i 15 min.
 3. Når rabarberne er færdigkogte hældes det hele i en si, så du får saften siet fra. Gem endelig saften, da du nu har den lækreste base til rabarbersaft.
 4. Rabarberkompotten stilles på køl og køles helt af.
 5. Pisk fløden stiv og knus makronerne. (Jeg knuser mine i hænderne)
 6. Samle nu din rabarber trifli ved at komme kompotten i bunden af en skål eller et glas, drys knuste makroner på og slut af med et lag flødeskum.

TIP:

De sundhedsmæssige foredele ved rabarber er b.la. indeholdet af C-vitamin, kalium, calcium og fibre. Størstedelen består dog af vand, hele 90,5 g. ud af 100 g. Disse vitaminer og mineraler medvirker til et sundt immunforsvar, stærke knogler og et godt blodomløb.

Rabarber indeholder også et naturligt giftstof som hedder oxalsyre, der er farligt i større mængder. Rabarberne indeholder en mindre mængde først på sæsonen, hvor stilken ikke er så stor endnu. De store grønne blade er dog giftige at spise, da de har et stort indhold af oxalsyren i forhold til stilken. Oxalsyre forhindre kalken i at løbe ud i blodbanen, men kan med neutraliseres med mælkprodukter, som indeholder kalk. (her er det jo godt, at fløde smager fantastisk til rabarber) 🙂

Der er dog ingen grund til bekymring for oxalsyren, hvis man ikke dagligt spiser masser af rabarber. 

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *