
Græske kartofler med oregano, feta og persille
Et græsk kartoffelfad med bagte peberfrugter, rødløg, oregano og timian. Det bages i ovnen, og toppes bagefter med feta, oliven og frisk persille. Det kan serveres som tilbehør til stort set alt, – men her får du lige nogle af vores favoritter.
Grillspyd med citronmarineret kylling og grøntsager
Bacon svøbt kyllingebryst, fyldt med soltørret tomat og timian
Græsk kalkunsteaks med middelhavsgrøntsager i fad
Grillet flanksteak med asparges og stangbønner

Opskriften passer til 2 voksne, så du ganger bare op, hvis i er flere.
DET SKAL DU BRUGE:
- 0,5 kg. kartofler
- ½ rød snack peber
- ½ rødløg
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. timian
- 1 lille håndfuld frisk persille
- Lidt laktosefri feta
- Lidt kalamata oliven
- Olivenolie
- Salt
SÅDAN GØR DU:
- Kartofler vaskes og halveres, og kommes i et ildfast fad.
- Skær peberfrugten i grove stykker/tern, del rødløget i grove både, og kom det op i fadet til kartoflerne.
- Hæld lidt olivenolie ud over, og krydder det med oregano, timian og salt.
- Bland lidt godt sammen med en ske, og bag det i ovnen ved 180 grader, i 30-40 minutter, eller indtil kartoflerne er møre.
- Når kartoflerne er færdigbagte, så smulder lidt feta ud, kom lidt oliven ovenpå, og drys det hele med groft hakket persille til sidst.
TIP:
Hvis du gerne vil blandet det hele i en plastik pose, for at fordele både olie og krydderrier – så har jeg et mere bæredygtigt alternativ hertil – nemlig en opbevaringsbøtte. Kom det hele heri, kom låg på og ryst det godt sammen.
Du kan også vælge at bage fetaen sammen med kartoflerne, peberfrugten og rødløget, – det smager også virkelig godt.


Græske kyllingefrikadeller

Græsk salat
Du vil muligvis også synes om

Italiensk pizza med parmaskinke, mozzarella, rucola og basilikum
15. april 2020
Kyllingebøffer, bagte rødder og ærtedip
24. januar 2023