Aftensmad,  Tilbehør

Græske kartofler med oregano, feta og persille

Et græsk kartoffelfad med bagte peberfrugter, rødløg, oregano og timian. Det bages i ovnen, og toppes bagefter med feta, oliven og frisk persille. Det kan serveres som tilbehør til stort set alt, – men her får du lige nogle af vores favoritter.

Grillspyd med citronmarineret kylling og grøntsager

Græske kyllingefrikadeller

Bacon svøbt kyllingebryst, fyldt med soltørret tomat og timian

Græsk kalkunsteaks med middelhavsgrøntsager i fad

Grillet flanksteak med asparges og stangbønner 

Opskriften passer til 2 voksne, så du ganger bare op, hvis i er flere.

DET SKAL DU BRUGE:

  • 0,5 kg. kartofler
  • ½ rød snack peber
  • ½ rødløg
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. timian
  • 1 lille håndfuld frisk persille
  • Lidt laktosefri feta
  • Lidt kalamata oliven
  • Olivenolie
  • Salt

SÅDAN GØR DU:

  1. Kartofler vaskes og halveres, og kommes i et ildfast fad.
  2. Skær peberfrugten i grove stykker/tern, del rødløget i grove både, og kom det op i fadet til kartoflerne.
  3. Hæld lidt olivenolie ud over, og krydder det med oregano, timian og salt.
  4. Bland lidt godt sammen med en ske, og bag det i ovnen ved 180 grader, i 30-40 minutter, eller indtil kartoflerne er møre.
  5. Når kartoflerne er færdigbagte, så smulder lidt feta ud, kom lidt oliven ovenpå, og drys det hele med groft hakket persille til sidst.

TIP:

Hvis du gerne vil blandet det hele i en plastik pose, for at fordele både olie og krydderrier – så har jeg et mere bæredygtigt alternativ hertil – nemlig en opbevaringsbøtte. Kom det hele heri, kom låg på og ryst det godt sammen.

Du kan også vælge at bage fetaen sammen med kartoflerne, peberfrugten og rødløget, – det smager også virkelig godt.