Morgenmad

Chiagrød med kokosmælk, ananas-mango puré og sprød granola

Denne morgenmad er intet mindre end himmelsk. Den er fløjls blød og cremet, og kombinationen af ananas-mango pureen, samt granolaen med kokos, gør det til en eksotisk smagsoplevelse – faktisk lidt pina colada agtigt. Jeg vil selv betegne den som en luksus morgenmad, men hvorfor ikke forkæle sig selv i hverdagene også? 🙂

Det hele kan laves om aften og næste morgen har man den lækreste, nemmeste og sundeste morgenmad lige ved hånden. Nemt, ik´? 🙂 – og så er alle 3 ting faktisk uden tilsat sukker.  

Hvis du skal lave alle 3 ting fra bunden, så sæt 1 time af om aften til det, men så har du også granola og ananas-mango pure til nogle dage, da opskrifterne er til 6 personer, undtaget chiagrøden.

Jeg bruger en god økologisk kokosmælk, ikke en light udgave. Køber gerne Fakta’s eget mærke, 365. Deres kokosmælk er fed, fast og med virklig god smag. Den kan jeg virkelig anbefale.  

Opskriften på min sprøde granola med rugflager, hampefrø og kokosflager finder du i linket her.

Det skal du bruge:

Opskriften er til 2 personer (eller til 2 dage, til dig selv)

Chiagrød med kokosmælk:

 • 25 g. chiafrø (ca. 1/2 dl.)
 • 200 ml. Kokosmælk (1/2 dåse)  
 • 2 dl. laktosefri yoghurt

Sådan gør du:

 1. Rør chiafrø og kokosmælk sammen i en lille skål og stil det på køl til næste morgen, med låg. 
 2. Yoghurten piskes i om morgen og din chiagrød er nu klar.

Ananas-mango pure:

Opskriften er til 6 pers.

 • 400 g. ananas, en god moden og sød én
 • 110 g. mango (jeg brugte de økologiske fra frost)
 • 1 dl. vand
 • Fintrevet skal fra ½ citron

Sådan gør du:

 1. Skær kanterne af ananassen og skær selve ananassen i små tern – også stokken.
 2. Kom det i en gryde med det frosne mango og citronskallen.
 3. Bring det i kog og lad det koge i 30 minutter under omrøring et par gange.
 4. Blend det til en fin og glat pure efterfølgene.
 5. Sæt det på køl og lad det køle helt af inden brug.

TIPS:

Vi har vist alle hørt, og måske læst, at chiafrø er stjernesunde. – men hvorfor er det nu lige, at de er så sunde? Læs videre her, hvis du er vil have det genopfrisket eller bare er blevet nysgerrig.

De små frø indeholder utrolige mange antioxidanter. Antioxidanter er kemiske stoffer som findes i vitaminer og mineraler, der styrker dit immunforsvar og hæmmer udviklingen af sygdomme som feks. Kræft, hjerte-kar-sygdomme og demens.

Derudover indeholder chiafrø også rigtig mange kostfibre, hele 34 g. pr. 100 g. Kostfibrene i chiafrøene binder væske til sig, faktisk hele 27 gange frøets størrelse. Det er virkelig meget. Kostfibre passerer ufordøjet igennem vores tyndtarm, hvilket giver vores tarme noget at arbejde med. Det gavner vores fordøjelse, da vi får en længere mæthedsfornemmelse og et mere stabilt blodsukker. Kostfibrene suger også affaldsstoffer til sig, som de transportere med ud, så vi ikke optager dem.

Udover antioxidanter og kostfibre er chiafrø også rig på protein, kalk og omega-3. Protein medvirker til en god mæthedsfornemmelse og hjælper med opbyggelse og vedligeholdelse af vores muskler. Kalk styrker vores knogler og omega-3 er guf for vores hjerte og hjerne.  

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *