Aftensmad,  Frokost,  Morgenmad

Vegansk koldskål med pitaya pulver

Reklame for Vangsgaardtreat.

En så flot lyserød og vegansk koldskål, lavet på nøddemælk af cashewnødder samt soyayoghurt, og pitaya pulver, hvor den lyserøde farve stammer fra.  

Her er der virkelig fuld knald på sommerstemningen, og den lyserøde farve 🙂

Koldskålen er smagt til med vaniljesukker og citron, og toppes med frisk danske jordbær, granola, ristet og hakket hasselnødder samt friske mynteblade.

Det smager simpelthen så herligt, og kan spises morgen, middag og aften herhjemme, hvor den er døbt prinsesse-koldskål 🙂 

Koldskålen mætter rigtig godt, da den er fuld af gode fedtsyrer, fuldkorn, antioxidanter, vitaminer, mineraler, og så er den stort set sukkerfri – eller ihvertfald uden raffineret hvidt sukker. 

Opskriften er til 2 voksne og 2 børn, og giver 1,2 liter vegansk koldskål.

Det skal du bruge:

Toppings:

Sådan gør du:

  1. Cashewnødderne dækkes med vand, og sættes i blød i køleskabet natten over.
  2. Hæld vandet fra nødderne og kom dem i en blender sammen med 5 dl. vand, og blend det til en glat og cremet nøddemælk.
  3. Tilsæt soyayoghurt, vaniljesukker, dadelsirup, citronsaft og skal, salt og pitaya pulver, og blend det til det er blandet godt sammen.
  4. Kom koldskålen på køl, og lad den trække i 1 time.
  5. Pisk den igennem inden servering.

TIP:

Pitaya pulver er et 100% naturligt produkt, og laves af den lyserøde dragefrugt, hvor kødet frysetørres og fint malet meget nænsomt, for at bevare den flotte lyserøde farve. Det er rigt på fiber, antioxidanter, særligt B- og C vitamin og mineraler.

Det er stort set neutral i sin smag, men med en lille sød undertone. Tilføj gerne 1-2 tsk. til dine smoothies, nicecreams, grød og bagværk, og få glæde af de mange sundhedsfordele, samt den flotte lyserøde farve.

Opbevare pitaya pulveret i en lufttæt beholder, tørt og køligt.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *