Morgenmad

Smoothie med rødbede og hindbær

Denne smoothie er virkelig lækker og børnevenlig. Den er en god anledning til at få flere grøntsager i både os selv, men også vores børn. Den smager slet ikke af rødbede, men er derimod syrlig, frisk og cremet.

Rødbeder indeholder stoffet nitrit, som fremmer vores udholdenhed under træning. Det er primært det rødbeden er ‘kendt’ for, men den lille rod indeholder også vitaminer og kostfibre. – så lav endelig en dobbelt portion og del ud til hele familien, så i alle kan få gavn af de gode næringsstoffer som denne smoothie indeholder.

Det er en rigtig superfood smoothie 🙂

Det skal du bruge:

Opskriften giver et stort glas på 800 ml.

  • 1 kogt rødbede, i mellemstørrelse (du kan også bruge rå)
  • 100 g. hindbær
  • 1/2 skive ananas på 1 cm.
  • 1/2 banan
  • 1/2 avokado
  • 4 ml. vand

Sådan gør du:

  1. Kom alle ingredienserne i din blender og blend. Justere evt. konsistensen med mere væske.

TIP:

For at minimere smagen af jord, som rødbeder kan have, koger jeg dem. Kom dem i en gryde med vand, med skræl og endedutterne på og kog dem i 1-2 timer, afhængig af størrelsen. Når de er færdigkogte kan du smutte skrællen af, så let som ingenting. De kan holde sig på køl i 1 uges tid efterfølgende.

De kogte rødbeder har mange anvendelse muligheder, feks. i kødsauce, salater, syltet eller smoothies 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *