Kager

Glutenfri hindbærkage med kokosmælk

Dette er en rigtig sommerkage, og smager lidt af en blanding af roulade og en lagkage.

Den er svampet, sød, syrlig fra hindbærerne, og med et lille strejf af kokos. Det er altså den bedste skærekage med bær jeg har smagt og bagt, for hold nu op, hvor smager den bare herligt. – og det er virkelig svært at stoppe igen 🙂

Kagen er rigtig nem at lave, så hvis du pludselig får lyst til noget sødt, eller der kommer uventet gæster på besøg, så kan denne fantastiske kage stå klar på bordet efter 1 time ca.  

Servere den evt. med vaniljeis til. – eller bare som den er 🙂   

Opskriften er til 6-8 personer.  

Det skal du bruge:

  • 4 æg, delt i blommer og hvider
  • 100 g. sukker
  • 100 g. smeltet vegansk smørbar
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 70 g. rismel
  • 60 g. maizena
  • 1 dl. kokosmælk
  • 2 spsk. sukker (til æggehviderne)
  • 250 g. frosne hindbær

Sådan gør du:

  1. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker hvidt og luftig.
  2. Bland rismel og maizena sammen, og vend det i æggesnapsen sammen med smør og kokosmælk.
  3. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt derefter 2 spsk. sukker. Pisk videre i yderligere 5 minutter indtil det bliver fluffy og helt hvidt.
  4. Smør et fad med vegansk smørbar, hæld dejen heri og drys de frosne hindbær ud på toppen.
  5. Bag kagen ved 180 grader, varmluft, i 35 minutter.   

TIP:

Sørg for at piske dine hvider luftige og godt stive, ligesom en marengs, da de fungere som hævemiddel i kagen. For at dette lykkes, er det vigtigt at dine redskaber er helt rene og tørre.

Smør kageformen godt med smør i bunden og op ad alle kanter, da kagen derefter er nem at vende ud og skære.

Frys evt. resten af kokosmælken ned, så du har til en ny glutenfri hindbærkage med kokos, eller en portion chiagrød med kokosmælk, ananas-mango pure og sprød granola.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *