Salater

Græsk tomatsalat med balsamico

En skøn græsk tomatsalat, som komplimenterer de fleste aftenretter – eller bare som en frokostsalat. Pift den op med tun, kylling eller æg og du har en stjertesund og mættende måltidssalat. Hemmeligheden bag en god tomatsalat er tomaterne. De skal være saftige, fulde af smag og tilpas søde. Jeg bruger små økologiske datterino tomater fra Fakta, når vi ikke selv har hjemmedyrkede tomater, her i vintermånederne. Køb gerne alt dit grønt som økologisk, da du virkelig vinder meget mere smag og skåner både din krop og Moder Jord for kemikalier og pesticider.
Vælg altid kvalitet frem for kvantitet.

Opskriften er til 4 personer.

Det skal du bruge:

  • 2 håndfulde babyspinat
  • 1/2 agurk
  • 1/2 rød snack peberfrugt
  • 15 cherry tomater
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld persille
  • 1/2 glas kalamata oliven
  • 200 g. Laktosefri græsk feta
  • 2 spsk. Balsamico
  • 2 spsk. god økologisk koldpresset olivenolie

Sådan gør du:

  1. Start med at skylle alle dine grøntsager.
  2. Spinaten hakkes groft og kommes op i en stor salatskål.
  3. Agurken flækkes på langs og skæres i skiver, peberfrugten flækkes på langs og skæres i tern, løget snittes fint i skiver og persillen hakkes groft.
  4. Bland det hele sammen i salatskålen.
  5. Bræk fetaen fra hinanden og vend den i salaten sammen med oliven.
  6. Hæld balsamico og olivenolien ud over.

TIP:

Almindelig feta indeholder kun 0,2 g. Laktose pr. 100 g., hvorimod mælk indeholder 4,8 g. Pr. 100 g. Vælg dog stadig den laktosefrie, hvis du ikke tåler det.

4 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *