Kager

Islagkage med nøddebund, vaniljeparfait og friske bær

Reklame for Vangsgaardtreat

Denne islagkage er super nem og simpel at lave. Den består af en chewy nøddebund med hvid vanilje chokolade, en vaniljeparfait, – som er en italiensk is lavet uden brug af ismaskine, samt masser af friske bær på toppen. Islagkagen er både gluten, – og laktosefri, da jeg har brugt en vegansk hvid vaniljechokolade. Nøddebunden laves derudover af 3 forskellige slags nødder, mandler, pekan og hasselnødder, hvilket giver en så dejlig smag til islagkagen.

Servere den til fødselsdag, en lun sommeraften, eller til eftermiddagskaffen  – eller bare fordi lysten melder sig 🙂

Opskriften får i her, og er ca. til 12 personer.

Det skal du bruge:

Nøddebund:

Vaniljeparfait:

  • 6 æggeblommer
  • 130 g. sukker
  • 1 vaniljestang, eller 3 tsk. vaniljesukker
  • ½ l. fløde

Pynt kagen med masser af friske bær, f.eks. jordbær, blåbær, brombær og hindbær

Sådan gør du:

Nøddebund:

  1. Pisk æggehviderne stive og kom flormelissen i. Pisk det til en luftig og sej marengs.
  2. Hak nødderne groft i en minihakker, og vend dem i marengsen sammen med hakket chokolade.
  3. Beklæd en springform (24 cm.) med bagepapir i bunden, og smør kanten med smør. Kom nøddemarengsen heri, og bag den i ovnen ved 150 grader i 45 minutter.
  4. Lad nøddebunden køle af, og tryk den herefter sammen i formen.  

Vaniljeparfait:

  1. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og mas det sammen med lidt af sukkeret.
  2. Pisk æggeblommer, vanilje og sukker til en lys og luftig æggesnaps.
  3. Pisk fløden til en let skum, og vend det i æggesnapsen.
  4. Fordel vaniljeparfaiten ovenpå nøddebunden, og kom den på frost i minimum 6 timer, eller gerne natten over.

Skyl og rens bærrene, og fordel dem ovenpå islagkagen inden servering.

TIP:

Brug gerne pasteuriseret æggeblommer, når du laver vaniljeparfaiten.

Den hvide chokolade kan erstattes af både lys og mørk chokolade, eller en blanding af alle 3 slags 🙂

Jeg bruger en vegansk hvid vaniljechokolade, fra ichoc. Den er nemlig laktosefri, da den er lavet på ris.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *