Frokost

Glutenfri fiskefilet

En paneret og knasende sprød fiskefilet, helt glutenfri – dét er virkelig noget som vi har savnet, ja faktisk hele året rundt. Jeg dobbelt panerer rødspættefileterne, da det giver den helt rigtige sprøde paneringsskorpe og smag, og hemmeligheden i min hjemmelavet rasp er knuste cornflakes. Det giver en tekstur hen af panko, og smager bare så fantastisk.

Servere dem på et stykke rugbrød, med masser af citronsaft, remoulade, flagesalt og frisk dild. 

Opskriften får i her og passer til 8 store hjemmelavet fiskefileter.

DET SKAL DU BRUGE:

  • 8 ferske rødspættefileter – jeg køber dem altid hos fiskehandleren
  • 100 g. rismel
  • 60 g. majsmel
  • 120 g. cornflakes
  • 2 tsk. salt
  • 2 æg
  • Smagsneutral olie, til stegning

SÅDAN GØR DU:

  1. Knus cornflakesene i en minihakker – det skal ikke blendes helt fint, der må gerne være lidt grove flager i.
  2. Bland alle de tørre ingredienser godt sammen i en skål og hæld det op i en dyb tallerken.
  3. Klæk æggene og pisk dem sammen i en dyb tallerken.
  4. Vend først rødspættefileten i raspen, derefter i æggene og tilbage i raspen. Gentag med alle rødspættefilterne.
  5. Steg dem i rigeligt olie på en pande. De skal kun have 1-1,5 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen. Læg dem bagefter på en tallerken med køkkenrulle, så det kan suge det overskydende olie. Varm dem evt. op inde i ovnen, hvis de ikke skal spises med det samme. 

TIP:

De færdigstegte fiskefileter er fryseegnet, og kan holde sig på køl i 2 dage.

Lav gerne rigeligt og frys lidt af em ned, så du hurtigt og nemt kan varme dem op når lysten melder sig. De varmes bedst op direkte fra frost, i enten en airfryer eller i ovnen ved 180 grader.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *