Morgenmad

Bagt havregrød med blåbær, mandler og kakaonibs

Reklame for Vangsgaardtreat

Gluten- og laktosefri bagt havregrød med chiafrø, syrlige blåbær og mandler – toppet med kakaonibs, kokosflager og naturel yoghurt. Det er et virkelig godt bud på en nem, sund og nærende morgenmad, som faktisk også kan serveres som en eftermiddagskage, da det smager så syndigt, sødt og lækkert. Grøden laves uden tilsat sukker, men sødes med lidt honning, og kan både spises kold og lun.

Bag den evt. i muffins forme, og sende dem med kolde i de mindstes madpakker, som en formiddagskage 🙂

Opskriften får i her, og mætter 4 sultne munde rundt om morgenbordet.

DET SKAL DU BRUGE:

Toppings:

SÅDAN GØR DU:

  1. Rør chiafrøene ud i 1 dl. mælk, og lad det trække i 15 min.
  2. I en blender eller minihakker kommes havregryn, æg, den sidste deciliter mælk, honning, salt og bagepulver i, og blendes til en glat og grød.
  3. Rør chiafrø-massen ud heri, og lad det stå at trække i 10 minutter. Hak imens mandlerne groft.
  4. Kom de frosne blåbær i bunden af et ildfast fad, fordel havregrøden ovenpå, og drys til sidst mandlerne ud over. Bag grøden ved 175 grader i 25 minutter.

Servere den let afkølet bagte havregrød med en klat naturel yoghurt, kakaonibs og kokosflager.

TIP:

Hvis du vil have den bagte havregrød lidt sødere kan du tilsætte 1 tsk. vaniljepulver.

De frosne blåbær kan sagtens erstattes af friske, hvis du hellere vil bruge dem.

Ernæringsmæssigt er denne bagte havregrød virkelig et genialt måltid. Den er spækket med gode og sunde kostfibre fra havregrynene, proteiner fra æggene og fedtsyrer fra både chiafrø og mandler. Den mætter virkelig godt samtidig med, at den holder dig mæt længe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *