Frokost,  Morgenmad

Ristet rugbrød med avokado, spejlæg og tomat

Ristet rugbrød går man aldrig galt i byen med – og slet ikke med avokado og spejlæg. Jeg nyder dette til frokost, men det fungerer også ganske fint som morgenmad eller brunch. Det er spækket om med sunde fedtstoffer fra avokadoen, proteiner fra spejlægene og fuldkorn fra rugbrødet. Alt i alt, et win-win måltid.

Det skal du bruge:

 • 1 skive ristet rugbrød
 • 2 æg
 • 1 avokado
 • 4 cherry tomater
 • 1 tsk. Olivenolie
 • Lidt hakket persille
 • Flagesalt & frisk kværnet peber

Sådan gør du:

 1. Klæk æggene og spejl dem på en varm pande med olie. De skal stege ved lav temperatur i ca. 5 minutter.
 2. Rist brødet i brødristeren.
 3. Mos avokadoen ud på rugbrødet og kom spejlæggene ovenpå.
 4. Krydder dine spejlæg med salt, peber og drys det hakket persille ud over.
 5. spis tomaterne ved siden af.

Velbekomme ?

TIP:

Når en avokado er moden, skal den mærkes blød når du trykker ganske forsigtigt på den, men samtidig være spændstig. Knolden i toppen kan også afsløre om din avokado er moden eller dårlig. Hvis knolden nemt fjernes og farven inde bag ved er frisk, så er den moden og god. hvis farven er brun eller smattet, så er avokadoen dårlig og brun indeni.

Når du skal have avokadoen delt, skærer du fra toppen og ned langt siden med en kniv. Gør dette hele vejen op til toppen igen. Fjern nu stenen ved at prikke den ud med enden af din kniv. (pas på din hånd og fingre) Nu deler du avokadoen i 4 og kan nemt hive skrællen af. På denne måde har du ingen spild og får glæde af alt det gode fra avokado.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *