Aftensmad,  Salater

Pastasalat med kylling, bacon og karrydressing

Pastasalat med kylling og bacon er bare altid lækkert, nemt og super børnevenligt. Denne er inspireret af efteråret, og er med palmekål og broccoli, – samt sukkerærter, grønne ærter, tomater, rødløg og feta. Selvfølgelig med glutenfri pasta, og en laktosefri karry dressing, som er lavet på skyr, og justeret til i konsistensen med mælk – så det er en af de kalorielette, men som stadig smager så skønt.

Servere evt. pastasalaten opdelt, som her, da det for nogle børn virker mere tiltalende, og i er ude over ’løg-diskutionen’ (sådan én har vi nemlig herhjemme) 🙂

Prøv også gerne nogle af mine andre grønne, nemme hverdagsretter med pasta.

Pastasalat med tun, æg og persille

Pastasalat med ramsløgspesto, asparges og BBQ ristet mandler og disse græske kyllingefrikadeller

Mexicansk taco fad

Nudelsalat med hakket kylling, grønt og asiatisk dressing

Opskriften på denne pastasalat med kylling, bacon og karry dressing får i her, og passer til 3-4 personer.

DET SKAL DU BRUGE:

  • 150 g. rå glutenfri pastaskruer
  • 400 g. kyllingelårfilet eller bryst
  • 100 g. bacon i skiver eller tern
  • ½ rødløg
  • ½ pose sukkerærter
  • 1 håndfuld broccoli buketter
  • 2 håndfulde hakket palmekål eller grønkål
  • 100 g. ærter
  • 10 cherrytomater
  • ½ bøtte laktosefri feta

Karry dressing:

  • 4 spsk. laktosefri naturel skyr
  • 4 spsk. laktosefri mælk
  • 1 tsk. karry
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk. limesaft
  • ½ tsk. sennep
  • Salt & frisk kværnet peber

SÅDAN GØR DU:

  1. Rør alle ingredienserne sammen til karry dressingen, og stil den på køl, så den kan trække imens du forbereder pastasalaten.
  2. Kog pastaen efter anvisning på pakken, og køl det efterfølgende helt af under den kolde hane.
  3. Skær baconskiverne i mindre stykker, og steg det sprødt på en varm pande. Hæld det ud på en tallerken med køkkenrulle på, så det kan suge fedtstoffet.
  4. Steg kyllingelårfileterne på samme pande, og krydder dem med salt og friskkværnet peber, når de er færdig stegte.
  5. Snit rødløget fint, del sukkerærterne i mindre stykker, halvere cherrytomaterne og tø ærterne op.
  6. Anret pastaen og grøntsagerne på et stort fad, eller i en skål.
  7. Skær kyllingelårfileterne i strimler og kom dem på toppen af pastasalaten sammen med bacon og fetaen. Servere karry dressingen ved siden af.

TIP:

Jeg har brugt økologiske pastaskruer der er lavet af brune ris, (købt i Bilka) da jeg synes de bare fungere bedst i både smag og konsistens. Glutenfri pasta har det med at blive tørt i det, og især når det bliver koldt, – men det gør disse fusilli ikke. De minder utrolig meget om almindelig hvede pasta, i både smag og konsistensen.   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *