Kager

Rabarber crumble med marcipan og hvid chokolade

Reklame for Vangsgaardtreat

Rabarberne synger på sidste vers rundt i haverne, så i kan lige nå at lave og nyde denne rabarber crumble, inden sæsonen slutter, eller hvis du har gemt nogle på frost. Det er virkelig en skøn dessert/kage synes jeg, da den både byder på det søde og det syrlige i en og samme mundfuld.

Crumblen er gluten- og laktosefri, og laves med gf. havregryn og mandelmel, samt marcipan og vegansk hvid chokolade. Den smager helt fantastisk, og kan også bruges til æble, pære eller f.eks. en blomme tærte.

Servere rabarbercrumblen lun og med lidt skyr rørt op med vaniljesukker og flormelis.

Opskriften er til ca. 6 personer.

Det skal du bruge:

  • 650-700 g. rabarber
  • 50 g. lys rørsukker
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 20 g. kartoffelmel (ca. 1 spsk.)

Glutenfri crumble:

Sådan gør du:

  1. Skær rabarberne i tern, og bland dem med sukker, vaniljesukker og kartoffelmel, i en skål. Lad det trække på køl, imens du laver din crumble.
  2. Hak mandler og chokolade, og bland det sammen med havregryn, mandelmel, sukker og revet marcipan, i en skål.
  3. Smelt smørret og rør også det i, så din crumble samler sig en smule.  
  4. Hæld rabarberne (og væsken fra skålen) op i et tærtefad, og fordel crumblen ovenpå.
  5. Bag rabarber crumblen ved 170 g. i 40 minutter.

Servere din rabarber crumble lun, og evt. med vaniljeis, flødeskum, cremefraiche eller som jeg, med skyr rørt op med lidt vaniljesukker og flormelis.

TIP:

Hvis du har frosne rabarber i fryseren, så kan de sagtens bruges, de skal blot tø op først.

Rabarbercrumblen kan sagtens fryses, og lunes i ovnen igen efter den er tøet op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *