Aftensmad,  Frokost,  Morgenmad

Sukkerfri koldskål med havregrynscrunch

Koldskål med knasende sprødt havregrynscrunch og danske jordbær – så bliver det jo nærmest ikke mere sommerligt. På disse varme dage, er denne blevet et fast inventar i køleskabet – eller i hvert fald ingredienser dertil, da den kun laves af 3 ting, (vaniljeskyr, kefir og citronsaft) og kan blandes på 1 minut. Den er både sød, syrlig og fyldt med knas. – og derudover er den både fri for gluten, laktose og tilsat sukker. – WIN WIN.

Vi spiser den både morgen, middag og aften, da den er dejlig frisk, og mætter rigtig godt.

Havregrynscrunchen sødes med banan, ristes i ovnen og blandes med kokosflager, hasselnødder og kakaonibs – hvilket virkelig er en lækker kombination.

Crunchen kan også bruges som drys ovenpå yoghurt eller på en smoothiebowl.

Lad mig endelig høre om den bliver et ligeså stort hit hos jer, om den er hos os.

Opskriften får i her og passer til 4 personer.

DET SKAL DU BRUGE:

Koldskål:

  • 1 L. skyr med vanilje, sukkerfri (fri for laktose og sukker)
  • 1 L. kefir, neutral
  • Saften fra 1/2 – 1 citron

Havregrynscrunch:

  • 3 dl. glutenfri havregryn
  • 1 dl. ristet og hakket hasselnødder
  • 1 dl. kokosflager
  • ½ dl. kakaonibs
  • ½ tsk. kardemonne
  • 1 banan

SÅDAN GØR DU:

Koldskål:

  1. Rør ingredienserne sammen i en skål og smag koldskålen til med citronsaft.

Havregrynscrunch:

  1. Bland havregryn, hasselnødder og kardemomme sammen i en skål, mos bananen på en tallerken med en gaffel, og rør den i havregrynsblandingen.
  2. Spred det ud på en bageplade med bagepapir og rist det i oven ved 175 grader i 15 minutter. (Der må gerne være store klumper i crunchen – det er virkelig lækkert)
  3. Når der er 5 minutter tilbage vendes der rundt i crunchen, og kokosflagerne kommer ved.
  4. Køl crunchen helt af og bland kakaonibs i til sidst.

Servere koldskålen med masser af danske jordbær i, eller andre bær og frugter, samt masser af havregrynscrunch på toppen.

TIP:

Jeg bruger STAYSTRONG’s skyr, som både er fri for laktose og sukker.

Du kan også bruge laktosefri kærnemælk i stedet for kefir, når det kan købes i butikkerne.
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *