Kager

Glutenfri kagemand og vandbakkelse

En glutenfri vandbakkelse, som smager af en helt almindelig vandbakkelse.

Denne opskrift har jeg virkelig glædet mig til at dele med jer, da det er én af mine kage-favoritter.

Den er virkelig nem at lave, tager ikke særlig lang tid – og kan pyntes med glasur og slik, eller laves til små vandbakkelses kager, fyldt med en lækker vaniljecreme og friske bær.

Uanset pynt, så smager denne vandbakkelse bare helt fantastisk, og er et must bake til enhver fødselsdag.

Opskriften får i her, og giver en kagemand, som passer til ca. 8 personer, alt efter hvor kagemands sultne I er 🙂

DET SKAL DU BRUGE:

  • 3 dl. vand
  • 120 g. vegansk smørbar, eller laktosefri smør
  • 120 g. rismel
  • 30 g. majsmel
  • 1 spsk. sukker
  • ¼ tsk. salt
  • 4-5 æg (Det afhænger af størrelsen)

SÅDAN GØR DU:

  1. Vand og smør bringes i kog i en gryde.
  2. Imens blandes rismel, majsmel, sukker og salt i en skål.
  3. Når smørret er smeltet, tages gryden af varmen, og melblandingen røres i.
  4. Rør grundigt med et piskeris, indtil dejen samler sig.
  5. Lad dejen køle af til lillefingre varmt. (dette er vigtigt, da dine æg ellers koagulere hvis dejen er for varm)
  6. Med en håndmixer, piskes 1 æg i af gangen. Pisk godt imellem hver æg.
  7. På en bageplade med bagepapir, smøres dejen ud til en kagemand.
  8. Bag kagemanden ved 200 garder i 20-25 minutter, alt afhængig af hvor meget din ovn varmer.

TIP:

Regel nr. 1 når du skal bage en kagemand, eller vandbakkelse – Åben aldrig ovnen imens din kagemand bager. Den vel falde sammen, hvis du gør.

Vandbakkelsen hæver rigtig fint op inde i ovnen, dog ikke ligeså meget som en almindelig én. Den vil også falde lidt sammen, når den kommer ud af ovnen.

En glutenfri vandbakkelse dej er en lille smule mere lind/tynd i konsistensen, end en almindelig én. Så ingen grund til panik, hvis du tror du er kommet til at tilsætte et æg for meget. – dog skal den ikke være ligeså tynd som yoghurt.

Hvis du ikke vil stå på selve dagen og bage, så kan du sagtens bage denne kagemand dagen før. Film blot kagemanden når den er kølet helt af, på bagepladen, med husholdningsfilm, så det slutter helt tæt – og den holder sig ligeså svampet og lækker til dagen efter.

Er der rester tilbage efter fødselsdagen, så gem dem i køleskabet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *