Aftensmad,  Salater

Grønkålssalat med bagte jordskokker, sharon frugt og ristet hasselnødder

Reklame for Vangsgaardtreat.

Denne salat smager intet mindre end fantastisk. De søde, nøddeagtige jordskokker blandet med sødmen fra sharon frugten, syren fra vinaigretten og den ristede smag fra verdens bedste hasselnødder. En perfekt kombination 🙂

Hasselnødderne er fra Piemonte i Nord Italien, og er bærer af kvalitetsstemplet PGI, som kun uddeles ved at overholde en række strenge og stramme geografiske produktionskrav.

Servere evt. salten til and, flæskesteg eller helsteg kylling, hvor den passer utroligt godt til.

Hvis der er rester tilbage, så kom det i madpakken til dagen efter, da salaten både byder på fiber, sunde fedtsyrer, masser af vitaminer og mineraler. – og så har du både en super nem og sund madpakke klar, som mætter godt 🙂

Det skal du bruge:

Opskriften er til 4 personer.

 • 10 jordskokker
 • Lidt olivenolie og salt
 • 2 håndfulde hakket grønkål
 • 1 sharon frugt, skåret i tynde både (Også kaldet kaki frugt)
 • 1 håndfuld hakket persille
 • 125 g. Brombær
 • 100 g. Ristet hasselnødder fra Vangsgaardtreat

Vinaigrette med appelsin:

Sådan gør du:

 1. Kom jordskokkerne i en skål med koldt vand og lad dem ligge i 5-10 minutter, så det meste af jorden bliver opløst. Rens dem herefter og halvere dem. (behold skrællen på)
 2. Kom jordskokkerne på en bageplade med bagepapir, hæld lidt olie ud over dem og krydder med salt. Bag dem ved 250 grader i 20 minutter, eller til de er møre. Lad dem køle af bagefter.
 3. Kom alle ingredienserne til vinaigretten i en lille bøtte med låg, og ryst det hele godt sammen.
 4. I en salatskål blandes nu grønkål, persille, sharon frugt, de bagte jordskokker og brombær. Vend det hele sammen med vinaigretten og slut af med at drysse de ristet hasselnødder over.

TIP:

Når du bager dine jordskokker ved meget høj varme, får de et lækkert sprødt ydre/skræl. De skal ikke bages ret længe før de er møre, så fyr op for din ovn og få den sprøde skorpe med i samme omgang.

Af andre retter med jordskokker har jeg b.la. denne jordskokkesuppe med sprødt bacon, persille og ristet hasselnødder, som virkelig smager fantastisk. Jordskokker er guf for dine tarme, så inkludere dem endelig i din og jeres kost. Læs meget mere om de mange sundhedsfordele ved den lille knold i opskriften på jordskokkesuppen i mit tip.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *