Brød,  Madpakken,  Morgenmad

Glutenfrie choko ‘rug’ med ristet hasselnødder

Reklame for Vangsgaardtreat.

Du kender måske de små choko-rugboller, hvor den lækreste mørke chokolade forener sig med det danske grove rugbrød, i en lille snack bolle? – her har du opskriften på en glutenfri version, som (hvis jeg selv skal sige det) smager meget bedre 🙂

Lad dem køle en lille smule af når de er færdig bagte, og sæt så tænderne i en stjerne sund choko ’rug’ med masser af kerner og nødder. Jeg tilføjer en god portion tandsmør, det bliver de bestemt ikke ringere af 😉

Lad dig ikke skræmme af de mange forskellige ingredienser du skal bruge til disse glutenfrie choko’rug’, de er virkelig nemme at lave, blande og bage – og når du smager dem, ja så planlægger du allerede at bage flere imogen 🙂

De er spækket op med gode sunde fedtstoffer, samt antioxidanter fra gojibær og den lækre mørke raw chokolade. Spis dem til morgenmad, kom dem i børnenes madpakker, som eftermiddagssnack eller bare når du har lyst. De er syndige og så gode og kan hapses på alle tidspunker af døgnet.

Det skal du bruge:

Opskriften giver 12 stk.

Sådan gør du:

 1. Bland chiafrø, solsikkekerner, græskarkerner, goijibær og poppet quinora sammen i en skål og hæld 3 dl. kogende vand over. Lad det trække i 30 minutter.
 2. Kom samtidig rosiner i en skål og hæld 2 dl. kogende vand over. Lad det ligeledes trække i 15 minutter.
 3. Bland imens kakaopulver og alt melet sammen i en skål – og hak chokoladen groft. Kom chokoladen i en skål for sig selv.
 4. Blend rosiner og vandet med en stavblender og hæld det op i din røreskål. Kom 2 dl. koldt vand ved, så temperaturen sænkes.
 5. Rør gæren ud i ’rosinvandet’ og tilsæt fiberhusk. Pisk det godt sammen, med piskeriset, på din køkkenmaskine i 5 minutter. Lad det herfeter trække i 10 minutter.   
 6. Tilsæt de udblødte kerner samt pistacienødder og rør det godt sammen, med en dejkrog, i ca. 2-3 minutter ved medium hastighed.
 7. Tilsæt melet af 3 omgange, og pisk i 2-3 minutter inden du kommer mere mel i, på medium hastighed. Kom dadelsirup i sammen med sidste omgang mel og lad dejen køre i 10 minutter ved medium hastighed.
 8. Kom hakket chokolade i og rør det gangske kort sammen.
 9. Kom husholdningsfilm over røreskålen,samt et mørks klæde og stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time.
 10. Hak de ristet hasselnødder groft i en minihakker eller på et skærebræt. Kom dem i en dyb tallerken bagefter.
 11. Tril dejen til en lang pølse og del den i 12 stykker.
 12. Tryk hver choko ’rug’ ned i de hakket hasselnødder og kom dem på en bageplade med bagepapir. Ved siden med hasselnødderne opad. Kom husholsningsfilm over bollerne og lad dem efterhæve i 1 time.
 13. Bag dem ved 220 grader i 20 minutter.

TIP:

Antioxidanter, vitaminer, mineraler og omega 3-fedtsyrer er bare nogle af de gavnlige fordele ved disse glutenfrie choko ’rug’. De er nogle små mættende labaner, der med sit høje kalorieindhold primært forsyner dig med de sunde monoumættende fedtsyrer. Disse fedtsyrer er f.eks. med til at holde styr på det usunde kolesterol, som mindsker hjerte-kar sygdomme.  

De knasende sprøde ristet hasselnødder, som bollerne toppes med, bidrager med masser af kostfibre samt et helt særligt B-vitamin, som har vist sig at forbedre ens udholdenhed og præsentationsevne, ved fysisk aktivitet. – nemlig folat. Så hvis du er på vej til træning eller skal ud at løbe en tur, så spis gerne denne gavnlige energibombe, da du giver din krop det bedste brændstof.       

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *