Brød

Hjemmebagte pitabrød

Disse hjemmebagte pitabrød er virkelig toppen af poppen. De smager så meget bedre end de færdiglavede, de er meget mere svampede og holder bedre på dit fyld. Du skal ca. sætte 3 timer af til at lave dine pitabrød, men jeg lover dig for, at de er tiden værd. Hvis du følger min opskrift og vejledning nedenfor, så er det faktisk rigtig nemt at bage pitabrød. Der er bare et par pitabrøds-regler, som man skal overholde. – og de står selvfølgelig beskrevet i min opskrift, skrid for skrid.

Lov mig, at du sætter en formiddag af til at bage disse pitabrød, du vil kun fortryde, at du ikke har gjort det noget før. (sådan havde jeg det nemlig) Et pitabrød kan virkelig være en fornøjelse at spise og skal absolut ikke være tørt og kedeligt.

Det skal du bruge:

 • 4 dl. 37 grader lunkent vand (brug et stegetermometer til at tjekke temperaturen)
 • 25 g. gær
 • 1 tsk. salt
 • 1 tsk. sukker
 • 1 sosk. olivenolie
 • 650 g. hvedemel med et protein indhold på 11 eller derover.
 • 1 køkkenmaskine og dejkrog
 • 1 Pizzasten

Sådan gør du:

 1. Opløs gæren i lunkent vand.
 2. Kom halvdelen af melet ved og rør i 2 minutter – indtil melet er rørt ud.
 3. Tilsæt salt, sukker, olie og det sidste mel og rør på laveste hastighed i 6 minutter. Stil evt. et æggeur, så du har styr på tiden.
 4. Herefter speeder du lidt op for hastigheden og rører i 6 minutter igen, ved middel hastighed.
 5. Det er vigtig, at dejen bliver kørt godt på køkkenmaskinen, for at danne et godt glutennetværk.
 6. Lad dejen blive i skålen og kom husholdningfilm på toppen, så det slutter helt tæt. Slut af med at komme et klæde henover.
 7. Stil dejen til hævning i 1 time et lunt sted – evt. i en vindueskarm eller ved siden af en radiator.
 8. Når dejen er færdighævet kommes den ud på et rent bord. (Den skal klistre meget lidt til fingrene)
 9. Fold nu dejen ind over sig selv 4 gange. Træk i den ende, der vender ind mod dig, og fold den ind over dejen igen. Gentag dette 4 gange, men fra en ny side hver gang.
 10. Stram dejen op ved at skubbe siderne ind under dejen med dine hænder, mens du drejer dejen rundt på bordet. Du slutter nu af med at have en rund stram dej klump.
 11. Del dejen i 8 lige store stykker.
 12. Fold siderne ind under dejen (stram dejen op igen) indtil du har en stram glat bolle. Tril den evt. lidt til sidst. Gentag med de resterende 7 dejklumper.
 13. Læg bollerne under et fugtigt klæde, med den glatte og stramme overflade op ad. Det er nu vigtigt, at du beholder den samme overflade øverst under hele processen, indtil dine pitabrød er færdigbagte, da du ellers vil få en grim overflade på dine brød.
 14. Lad dem hæve herunder i 20 minutter.
 15. Tænd ovnen på 250 grader, med din pizzasten inden i, så begge bliver varmet ordentlig igennem.
 16. Drys nu ganske lidt mel på bordet og rul en bolle ud med en kagerulle. (Du må endelig ikke vende den, når du ruller) Rul bollen flad og rund, så den ca. måler 1 cm. i højden. Kom den tilbage under det fugtige klæde igen. Gentag med de resterende 7 boller.
 17. Lad dem efterhæve i 20 minutter igen.
 18. Det er vigtigt, at din ovn er ordentlig varm nu.
 19. Tag pizzastenen ud og placer 2 pitabrød på stenen og sæt den hurtigt tilbage i ovnen. Bag dem i 5 minutter. De vil efter 2-3 minutter puffe op som en ballon inde i ovnen. Dette er virkelig tilfredsstillende at se på 🙂
 20. Gentag med de resterende pitabrød.
 21. Lad dem køle af på en bagerist med et fugtigt klæde over sig, da de så holder bedre på deres smidighed og fugt.

TIP:

Når man bager pitabrød er det vigtigt, at ovnen er meget varm, da varmen får brødene til at puffe op. Hvis du ikke har en pizzasten kan du godt bruge en bageplade. Sørg her for, at bagepladen også varmes op sammen med ovnen.

Foldningen af dejen og hævningen er også super vigtigt, da det danner luft i dine pitabrød – og er med til at dine pitabrød laver hulrummet, som er et pitabrøds kendetegn.

Hvis du ikke vil stå med bagningen af pitabrødene lige inden aftensmad, kan du med fordel bage dem dagen før eller om formiddagen. Lav evt. en dobbelt portion og frys dem ned, så du altid har hjemmebagte pitabrød lige til at tage op fra fryseren og varme. Når du skal genopvarme brødene kan du komme lidt vand på toppen af dem og varme dem ved 200 grader i ca. 6-8 minutter. På denne måde får de en sprød skorpe igen.

Opskriften på disse pitabrød har jeg fundet på bagevrk.dk. Jeg har dog rettet lidt i opskriften, for at få pitabrødene lige præcis, som jeg synes de skal være. – nemlig møg hamrende gode og lækre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *