Morgenmad

Fibre bomben

Denne lækre og cremet smoothie egner sig virkelig godt som et morgenmåltid. Den indeholder havregryn og ananas, som begge gemmer på masser af gode fibre, som giver en rigtig god mæthedsfornemmelse. Udover masser af fibre gemmer smoothien også på masser af sunde fedtsyre fra avokado, kolosolie og havregrynene.

Det skal du bruge:

  • 100 g. ægte blåbær
  • 1 dl. havregryn
  • 1/2 spsk. kokosolie
  • 1/2 avokado
  • 1 banan
  • 1 skive ananas på 1 cm. (brug gerne stokken)
  • 5 dl. vand

Sådan gør du:

  1. Kom alle ingredienserne i blenderen og blend.
  2. Lad din blender køre i 1-2 minutter, afhængig af hvor kraftig din blender er. Smoothien skal blende et godt stykke tid, for at få blendet havregrynene helt ud.

TIP:

Havregryn, som denne smoothie indeholder, er virkelig en morgen gevinst for dig. Havregryn er hamrende sundt, da det indeholder stort set samtlige næringsstoffer og mineraler. Derudover er det en god kilde til sunde kulhydrater, som ikke påvirker dit blodsukker negativt, samt sunde fedtsyrer.

Havregryn indeholder faktisk også en del protein, hele 12,9 g. pr. 100 g. – og da havregryn er et 100% fuldkorns produkt, giver de små gryn en fantastisk mæthedsfornemmelse og er virkelig gode for din tarmfloraen.

Hvis du ikke tåler gluten, kan du sagtens få glæde af alle de gode egenskaber fra havregryn, ved at købe glutenfri havregryn. Havregryn er faktisk fra naturens side af helt glutenfrie, men da de bliver behandlet sammen med andre glutenholdige kornsorter, så kan der forekomme gluten i. Så kom altid glutenfri, hvis du har cøliaki.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *