Morgenmad

Havregrød med kokos, ingefær, pære og honningristet mandler

Reklame for Vangsgaardtreat

Denne morgengrød må du virkelig ikke snyde dig selv for. En cremet havregrød med chiafrø og kokosmælk, krydret (uden at være stærk) med ingefær og kardemomme, en klat skyr, friske sprøde pære, honningristet mandler, et drys kanel og friskpresset mandarinsaft.

WOW, hvor smager det altså bare fantastisk. Så cremet og varm i smagen fra krydderrierne, og stadig frisk og med bid i fra sprøde pære og honningristet mandler.

Opskriften får i her, og giver 2 portioner. Portion nr. 2 kan sagtens gemmes til dagen efter, hvis den ikke bliver spist – så har du blot nem, sund og lækker morgenmad klar på ingen tid 🙂

DET SKAL DU BRUGE:

  • 1 dl. GF. havregryn
  • 2 dl. vand
  • 2 dl. kokosmælk
  • 2 spsk. chiafrø, fra Vangsgaardtreat
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • ¼ tsk. stødt kardemomme
  • 2 spsk. neutral skyr, laktosefri
  • 1 pære, skåret i skiver
  • 1 figne, delt i kvarte
  • ½ mandarin eller appelsin
  • Lidt stødt kanel

Honningristet mandler:

SÅDAN GØR DU:

  1. Rør chiafrøene ud i kokosmælken, og stil det på køl natten over, så chiafrøene får lov at suge væsken til sig. Lav også gerne de honningristet mandler, så de er klar til om morgen.

Honningristet mandler:

  1. Hak mandlerne groft, og rist dem på en tør og varm pande.
  2. Når de har taget lidt farve, så kommes honning ved.
  3. Lad det hele smelte sammen, imens du rører godt rundt og kom kanel og flagesalt på.
  4. Hæld de honningristet mandler ud på en tallerken med bagepapir på (pas på, det er mega varmt!) og stil det på køl.
  5. Når det er kølet af, så kan du hakke det i mindre stykker, hvis du ønsker det. Opbevare det i en lufttæt beholder på køl.

Havregrød:

  1. Havregryn og vand koges op til en cremet grød, chiafrø- og kokosmælk blandingen røres i, og det koges op igen. Smag grøden til med ingefær, kardemomme og evt. lidt salt.
  2. Fordel grøden i 2 skåle, kom 1 klat skyr på hver, og fordel pæreskiverne og fignerne ovenpå.
  3. Drys lidt kanel ovenpå, kom de honningristet mandler på, og slut af med at presse lidt mandarinsaft ud over.

TIP:

Denne morgengrød er lun, men hvis du ønsker at lave den som en kold overnight grød, så blander du blot havregryn, chiafrø, vand og koksmælk sammen i en skål, og stiller den på køl til næste dag.

Grøden giver din mave og tarme en kanon god start på dagen, da den er spækket op med gode kulhydrater i form af kostfibre, gode sunde fedtsyre, proteiner, vitaminer og mineraler.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *