Morgenmad

Vegansk chiagrød med kokosmælk, aroniakompot og ristet havre med soyacrispies

Reklame for Vangsgaardtreat

En nem, sund og mættende morgenmad, som tilmed er vegansk, gluten- og laktosefri. – nemlig en cremet chiagrød rørt med kokosmælk og vegansk soyayoghurt. Den toppes med en syrlig og frisk aroniakompot, samt sirup ristet havregryn med soyacrispies. Det er altså virkelig virkelig lækkert det her 🙂

De små sprøde soyacrispies kugler fra Vangsgaardtreat er genialt som og til morgenmad, da de indeholder 60 g. protein, pr. 100 g., og stort set ingen sukker og fedt. Det giver dem en virkelig god energifordeling, og øger mæthedsfornemmelsen markant.

Rør chiagrøden sammen aften forinden, og top den om morgen med aroniakompot og ristet havre. Nyd den hjemme eller kom den i en gammel sylteglas, og tag den med på farten.  

Opskriften giver 2 portioner.

Det skal du bruge:

Chiagrød:

Aroniakompot:

Ristet havre:

Sådan gør du:

Chiagrød:

  1. Chiafrøene røres ud i kokosmælken, og sættes på køl natten over.
  2. Næste morgen piskes yoghurten i.

Aroniakompot:

  1. Alle ingredienserne kommes i en lille gryde, og koges op.
  2. Smag kompotten til med dadelsirup.
  3. Stil den på køl, og køl den helt af inden brug.

Ristet havre:

  1. Kokosolie og dadelsirup smeltes på en pande. Kom havregrynene ved, og rist det af i ca. 10 minutter.
  2. Fordel havregrynene på et stykke bagepapir, og køl det helt af, inden det blandes med soyacrispies. Opbevar granolaen i et gammel sylteglas efterfølgende.

TIP:

Aroniakompotten må meget gerne være til den syrlig side, også gerne så syrligt, at du tænker det er for surt. – men dette giver den helt rette balance eller modspil til den fede og søde chiagrød, når du spiser det sammen.

Lav evt. en dobbeltportion af de ristet havre med soya crispies, da det også fungere som en granola ovenpå f.eks. yoghurt, eller med mælk på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *