Aftensmad,  Frokost,  Salater

Salat nicoise med wasabi vinaigrette

Salat nicoise kan laves og varieres på utallige mange måder, hvor dette her er mit bud på den fantastiske smagsfulde, friske, fedtede og sprøde salat, som smager af sol og sommer.

Den består b.la. af grønne bønner, kogte kartofler, spinat, forårsløg, tomater, tun, æg, oliven og en wasabi vinaigrette, som smager virkelig fantastisk til.

Jeg håber i vil prøve min opskrift af, da dette er en salat der helt bestemt ligger i min top 3, og som virkelig fortjener at blive smagt 🙂

Servere den evt. til frokost, eller til aftenmad med et lækkert fransk sprødt baguette til – hvor wasabi vinaigretten også egner sig til at dyppe brødet i 😉 – og er der en rest tilbage, så medbring det på madpakken dagen efter.

Opskriften kommer her, og rækker til 2 personer.

Det skal du bruge:

  • 180 g. frosne grønne bønner
  • 6 kartofler, ca. 180 g. kogte og kolde
  • 1 dåse tun i vand
  • 3 kogte æg
  • 2 forårsløg
  • 1 lille håndfuld spinat
  • 9 cherrytomater
  • 15-20 kalamata oliven, eller sorte

Wasabi vinaigrette:

  • 2 spsk. æbleeddike
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. dijionsennep
  • 1 tsk. wasabi pasta
  • 1 dl. smagsneutral olie, f.eks. raps.

Toppings:

  • Tørret mango
  • Ristet solsikkekerner
  • Flagesalt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Dræn tunen i en trådsi, og lad den stå indtil du blander salaten sammen til sidst.
  2. Tør bønnerne op ved at hælde kogende vand ud over dem, og kom dem efterfølgende i en skål, drænet.
  3. Del de kogte kartofler i mindre stykker, hak spinaten groft, del cherrytomaterne i halve, fintsnit forårsløgene og bland hele herligheden sammen i skålen, sammen med tunen.
  4. Alle ingredienserne til vinaigretten hældes i et litermål, eller en skål, og blendes til en homogen masse med en stavblender.
  5. Salaten kommes på et fad, eller i en skål, og pyntes med de halveret æg, tørret mango, ristet solsikkekerner, flagesalt og friskkværnet peber. Hæld til sidst vinaigretten ud over, eller servere den ved siden af.

TIP:

Denne salat stammer oprindelig fra Nice i Frankrig, hvor den laves af tomater, oliven, tun eller ansjoser og kogte æg, der til sidst hældes olivenolie ud over.

Det er en mættende og ernærringsfuld salat, da den består af en del protein, som både kommer fra bønnerne, tun og æggene.

Kulhydrat kilden kommer fra kartoflerne, og fedtet fra æg, kerner og vinaigretten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *