Aftensmad,  Frokost,  Madpakken

Grøntsagstærte med porre, tomat, timian og parmesan

En grøntsagstærte er virkelig et lækkert måltid, både til frokost og til aftensmad. Den kan fyldes med nærmest alt – og det er en genial måde at få brugt sine rester på. Jeg laver næsten altid en grøntsagstærte, hvor jeg tømmer ud i grøntsagsresterne, i en lille slat cremefraiche eller fløde fra køleskabet.  

Tærtedejen jeg har lavet til denne grøntsagstærte er lavet af havregryn og grahamsmel. Det er en fiberrig laban, som mætter virkelig godt og giver en knasende sprød skorpe. – og så smager den fuldstændig fantastisk både varm og kold.

Tærtedejen er tilmed også super nem at lave, da alle ingredienserne blandes i en foodprocessor, så du slipper for at få fingrene ned i dejen.

Velbekomme 🙂

Det skal du bruge:  

Opskriften giver 1 tærte, til ca. 4 personer.

Tærtedej:

  • 120 g. grahamsmel
  • 80 g. havregryn
  • 1 æg
  • ½ dl. olivenolie
  • 1 tsk. Salt
  • ½ dl. vand

Fyld:

  • ½ rødløg, fint snittet
  • ½ porre, skåret i ringe
  • ½ peberfrugt, skåret i halve skiver
  • 6 cherry tomater
  • 3 stilke timian, brug kun de små blade, ikke stilken (eller 1 tsk. Tørret timian)
  • 4 æg
  • 35 g. Parmesan, fintrevet
  • 1 dl. Mælk
  • ½ tsk. Salt
  • 2 tsk. Olie (til stagning af grøntsagerne)
  • Frisk kværnet peber

Sådan gør du:

  1. Kom alle de tørre ingredienser i en foodprocessor og blend det indtil havregrynene er malet helt fint til mel.
  2. Tilsæt æg, olie og vand og blend det hele igen indtil det begynder at samle sig. (det gør det ca. efter 10 sekunder)
  3. Kom et stykke bagepapir på dit køkkenbord og kom din dej ud på.
  4. Læg et nyt stykke bagepapir ovenpå og rul dejen ud til en cirkel, med en kagerulle.
  5. Fjern det øverste stykke bagepapir og løft dejen over i et tærtefad.
  6. Træk nu forsigt bagepapiret af og tryg tærtedejen ned i fadet og ud i kanterne.
  7. Prik 10 gange i bunden af dejen med en gaffel og forbag tærtedejen i 10 minutter ved 180 grader.
  8. Forbered imens grøntsagerne.
  9. Løg og porre fintsnittes, peberfrugten deles og skæres i strimler og cherrytomaterne deles på midten.
  10. Varm olien på en pande og svits grøntsagerne, undtaget tomaterne, i 3-4 minutter.
  11. Krydder med timian, salt og friskkværnet peber.
  12. Fordel grøntsagerne over i tærten.
  13. I en skål piskes æggene sammen med mælken og hældes ud over grøntsagerne.
  14. Kom cherrytomaterne på og drys fintrevet parmesan ud over til sidst.
  15. Bag din tærte ved 160 grader i ca. 35 minutter.

TIP:

Når du laver en grøntsagstærte, så steg gerne dine grøntsager af inden de kommes i din tærte. Næsten alle grøntsager afgiver væske når de tilberedes (nogle mere end andre) og på denne måde undgår du en våd tærtedej i bunden, da væsken fra grøntsagerne fordamper på panden.

Forbag også gerne din tærtedej, så den når at danne en skorpe, inden den fyldes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *