Aftensmad

Thai kødboller i rød karrysauce

Reklame for Vangsgaardtreat

Thai inspireret kødboller i en lækker og cremet rød karrysauce, med masser af friske og sprøde grøntsager. Retten serveres med ris, og toppes med hakket koriander, kokosflager og de lækreste tørristede og saltede cashewnødder, fra Vangsgaardtreat. Saucen smages til med rød karrypasta, fiskesauce, peanutbutter og lime. Den er dejlig krydret, men du justerer bare op og ned i mængderne, så den passer til jer.

Opskriften får i her, og passer til 4 personer.

DET SKAL DU BRUGE:

Kødboller:

 • 400 g. hakket svinekød
 • 1,5 tsk. salt
 • 1 løg
 • 1 lille håndfuld frisk koriander
 • 1 æg
 • 1 dl. havregryn
 • 1 dl. laktosefri mælk
 • Frisk kværnet peber

Rød karry sauce med grøntsager:

SÅDAN GØR DU:

Kødboller:

 1. Rør det hakket svinekød sejt med salt. Del løget i mindre stykker, og blend det helt fint sammen med koriander og æg. Rør det ud i farsen sammen med havregryn, mælk og friskkværnet peber. Lad farsen trække på køl i 30 minutter.
 2. Form små kødboller med en ske, og kog dem i en gryde i vand, evt. tilsat lidt grøntsagsboullion. Kødbollerne skal koge i ca. 10 minutter, men det afhænger selvfølgelig af størrelsen.
 3. Tag dem op af kogevandet,når de er færdige.

Rød karrysauce med grøntsager:

 1. Skær gulerod, peberfrugt, sukkerærter og forårsløg i mindre skiver, og svits dem af i kokosolie, i en wok gryde. Pres hvidløgene ud her, tilsæt rød karrypasta, og steg det kort igennem, inden du hælder kokosmælken ved. Grøntsagerne skal stadig have bid i sig, så det hele svitses kun ganske kort.
 2. Kog saucen op, og smag den til med fiskesauce, limesaft, peanutbutter og salt.
 3. Kom kødbollerne ned i, og vend det hele godt sammen.  

Servere retten med ris og top den med friske koriander, kokosflager samt tørristede og saltede cashewnødder – eller kom det i små skåle, og servere det ved siden af.

TIP:

Hvis du er i tvivl om hvornår dine kødboller er færdig kogte, så tjek dem med et stegetermometer efter 7 minutter. De skal have en kernetemperatur på 75 grader for at være gennem tilberedte, hvilket hakket kød altid skal være. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *