Brød,  Madpakken

Svampet glutenfrie pølsehorn med oregano og tomatpasta

Glutenfri (og laktosefrie) pølsehorn med oregano og tomatpasta. De er utrolige svampet, bløde og luftige, og smager helt vildt fantastiske. I dejen har jeg brugt quinoamel, som indeholder en masse protein og fibre, hvilket medvirker til mæthed og en god energifordeling i pølsehornene. Det kan købes i de fleste større supermarkeder og helsekostforretninger.

Dette er virkelig en lækker opskrift på glutenfri pølsehorn, som både indeholder masser fibre, protein og gode fedtstoffer – og her kommer opskriften 🙂   

Opskriften giver 14 stk.

Det skal du bruge:

  • 3 dl. mælk
  • 20 g. gær
  • 1,5 spsk. husk (den gule)
  • 1 æg
  • 70 g. smør
  • 80 g. gf. Havregryn
  • 100 g. fuldkornsrismel
  • 70 g. maizena
  • 50 g. Quinoamel
  • 2 tsk. oregano
  • 1 tsk. salt
  • Tomat pasta, fra Urtekram  (Den i en glasflaske)
  • 7 pølser, delt i halve (14 stk.)

Sådan gør du:

  1. Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt husk og pisk det sammen på mellem hastighed i ca. 3 minutter, indtil massen gelerer og bliver meget tyk. Lad det hvile i 10 minutter.
  2. Bland imens alle de tørre ingredienser sammen.
  3. Kom ægget og det halve af melet i og rør det sammen i 3 minutter.
  4. Tilsæt det smeltet lune smør sammen med resten af melet, og lad dejen køre på mellem hastighed i 7 minutter.  
  5. Kom husholdningsfilm og et klæde over skålen, og stil den til hævning et lunt sted i 1 time.
  6. Smør lidt olie ud på bordet, eller et silikone underlag, og rul dejen ud til en cirkel herpå.
  7. Del dejen i 14 trekanter og kom en tsk. tomatpasta på hver trekant. Læg en pølse på og rul dem sammen.
  8. Kom pølsehornene på en bageplade med bagepapir, med snippen (spidsen) nedad, så åbner de sig ikke under bagning.
  9. Kom husholdningsfilm og et klæde over bagepladen, og stil pølsehornene til efterhævning i 1 time, et lunt sted.
  10. Bag dem efterfølgende ved 200 grader i 15 minutter.

TIP:

Pølsehornene er fryseegnet, så bag gerne en dobbeltportion, så du altid har nogle liggende i fryseren. De er super gode og sunde at sende med de mindste i madpakken, eller til eftermiddagsmad.

Spis også gerne et par stykker når de er færdigbagte, og kølet lidt af 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *