Kager

Glutenfrie chokolade cookies med havregryn

En gluten og laktosefri chokolade cookie, som smager af en helt almindelig chocolate chip cookie. – ja det er, hånden på hjertet, lige præcis hvad disse er og gør. For hold nu magle, hvor er de bare gode 🙂

Det er simpelthen lykkes mig at skabe en glutenfri cookie, som er sprød uden på, blød og chewie i midten, fuld af chokolade og som smager helt fantastisk – faktisk lige præcis som en cookie skal være.

De er bagt på fuldkornsrismel og glutenfrie havregryn, så selvom de i den grad også er små (store) sukkerbomber, så gemmer de da på en del kostfibre. Bevares, nu kommer helse lige frem 😉

Jeg håber i vil afprøve dem, for jeg lover jer, at det ihvertfald ikke bliver sidste gang herhjemme.

De minder meget om disse amerikanske chocolate chip cookies i smagen, så hvis man ikke vil have dem glutenfrie, kan de her virkelig også anbefales at prøvebage/smage 🙂   

Opskriften giver 18 store cookies.

Det skal du bruge:

  • 175 g. blødt laktosefri smør (jeg brugte smørbar fra Naturli’)
  • 175 g. sukker
  • 175 g. brun farin
  • 200 g. fuldkornsrismel
  • 200 g. glutenfri havregryn
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 tsk. flagesalt
  • 2 æg
  • 300 g. mørke chokolade knapper (jeg brugte Callebaut 70,5 %)

Sådan gør du:

  1. Kom smør, sukker og brun farin i en skål og pisk det sammen til en ensartet masse, i ca. 2 minutter. Sukkeret skal ikke opløses helt, så det må gerne knase når du er færdig med at piske.
  2. Vej rismel og havregryn af og bland det i en skål med vaniljepulver, bagepulver og salt.
  3. Kom det ned i skålen til smør-og sukker blandingen, sammen med æggene, og pisk det kun lige sammen.
  4. Kom til sidst chokoladeknapperne i og pisk det meget kort sammen.
  5. Dejen smulder og hænger ikke helt sammen, men det hjælper varmen fra dine hænder på 🙂 
  6. Form 18 kugler af dejen, med dine hænder, og kom dem på 2 bageplader med bagepapir. Giv hver cookie kugle et tryk, (evt. med en spiseske) så de ca. er 1,5 cm. i højden.
  7. Bag dem i ovnen ved 180 grader i 14 minutter.

TIPS:

Opbevare dine cookies i en lufttæt beholder eller kagedåse. På denne måde holder de sig fortsat sprøde udenpå og bløde indeni.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *