Brød

Glutenfri havregrødsboller med chiafrø

Reklame for Vangsgaardtreat

Her er en opskrift på utrolige lækre, luftige og svampet glutenfri boller med havregrød og chiafrø. Bollerne holder sig ligeså lækre ,selv et par dage efter, hvis du opbevare dem i en lufttæt pose.

De er perfekte på morgenbordet, eller til eftermiddag med smør på. Bag evt. en dobbeltportion, og frys dem ned, så du hurtigt kan varme en lækker, sund og glutenfri boller 🙂

Opskriften giver 16 boller.

Det skal du bruge:

Havregrød:

Bolledej:

 • 5 dl. lunken vand
 • 25 g. gær
 • 40 g. HUSK (den grønne)
 • 150 g. fuldkornsrismel
 • 100 g. maizena
 • 50 g. majsmel
 • 100 g. smeltet smør
 • 1 tsk. salt

Sådan gør du:

 1. Rør gæren ud i vandet, og kom derefter HUSK i. Pisk det sammen ved mellem høj hastighed i ca. 5-7 minutter, indtil det er blevet til en tyk gelemasse. Lad det herefter trække i 15 minutter, imens du laver havregrøden.
 2. Bland havregryn, chiafrø, vand og mælk sammen i en gryde, og kog det op indtil det tykner. Sluk for varmen, og rør græsk yoghurt ud i havregrøden.
 3. Kom havregrøden i gelemassen, og rør det godt sammen.
 4. Bland de resterende tørre ingredienser sammen i en skål, og rør det i dejen af 2 omgange sammen med det smeltet smør. Rør mel og smørret godt ud, i ca. 10 minutter ved mellem høj hastighed inden den sidste halvdel af melet tilsættes.
 5. Når alt melet er rørt i, så køres dejen videre i 20 minutter ved mellem høj hastighed.
 6. Beklæd skålen med husholdningsfilm og et mørkt klæde, og stil den til hævning et lunt sted i 1,5 time.
 7. Form 16 boller, og kom dem på 2 bageplader med bagepapir. Beklæd bagepladerne med husholdningsfilm og mørke klæder, og efterhæv dem i 1,5 time et lunt sted.
 8. Bollerne bages ved 210 grader i 20 minutter.

TIP:

Bollerne er spækket op med kostfibre, kalk, omega-3, antioxidanter og protein – blot fra havregryn og chiafrøene. De små mørke super frø indeholder nemlig store mængder af overstående, og er stjerne sunde for dig og dit helbred.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *